PEČENE PERUTNIČKE

ODLIČEN OKUS, MALO UMAZANE POSODE IN KOMAJ KAJ DELA: TO JE PRAVI RECEPT ZA LAGODEN ZAČETEK POLETJA.

 

Poletje ni samo čas za paradižnike, kumare, paprike in jajčevce. Poskusite mlade gomolje rdeče pese, ki jih boste spekli skupaj s sočnimi perutničkami – ne bo vam žal!

 

Največji hiti iz Magnificove kuhinje, Pečene perutničke

Sestavine za štiri

  • 500 g piščančjih perutničk
  • 500 g mlade rdeče pese
  • žlička kumina
  • žlička paprike v prahu
  • sol
  • poper
  • olje

Pečico segrejte na 200 stopinj, z vklopljenim gornjim in spodnjim grelcem. V majhni skodelici zmešajte kumin, papriko v prahu, sol in poper. Perutničke v sklepu prerežite na dva dela in jih potresite z začimbno mešanico in premešajte. Peso operite in res majhne gomolje prerežite na pol, malo večje pa na četrtine.

Narezano peso posolite, popoprajte, pokapajte z oljem in premešajte. Perutničke in peso zložite v namaščen pekač ali nepregorno posodo in za petinštirideset minut postavite v pečico.

Postrezite s skledo solate in dušenim rižem ali kruhom, s katerim boste pomazali slastne sokove iz pekača.

zahtevnost: 1/5
čas priprave: 55 minut