Sestavine za štiri
- 500 g piščančjih perutničk
- 500 g mlade rdeče pese
- žlička kumina
- žlička paprike v prahu
- sol
- poper
- olje
Pečico segrejte na 200 stopinj, z vklopljenim gornjim in spodnjim grelcem. V majhni skodelici zmešajte kumin, papriko v prahu, sol in poper. Perutničke v sklepu prerežite na dva dela in jih potresite z začimbno mešanico in premešajte. Peso operite in res majhne gomolje prerežite na pol, malo večje pa na četrtine.
Narezano peso posolite, popoprajte, pokapajte z oljem in premešajte. Perutničke in peso zložite v namaščen pekač ali nepregorno posodo in za petinštirideset minut postavite v pečico.
Postrezite s skledo solate in dušenim rižem ali kruhom, s katerim boste pomazali slastne sokove iz pekača.
zahtevnost: 1/5
čas priprave: 55 minut