PRAZNI ŠPAGETI

IME ZAVAJA, SAJ SO TI ŠPAGETI ZELO POLNEGA OKUSA. IME IZVIRA IZ DEJSTVA, DA SO PRIPRAVLJENI IZ PRAZNE SHRAMBE. MALO SESTAVIN, ODLIČNA JED!

 

Pri tem receptu boste spoznali, kako koristna je voda, v kateri kuhamo testenine, kadar želimo iz nič (in malo olja) narediti svilnato kremasto omako.

Največji hiti iz Magnificove kuhinje, Prazni špageti

Sestavine za štiri

  • 500 g špagetov
  • 2 stroka česna
  • olivno olje
  • sol
  • poper
  • parmezan
  • sveže dišavnice – peteršilj, bazilika, majaron …  

V velikem loncu zavrite pet litrov vode, ki jih posolite s petimi čajnimi žličkami soli. V krop stresite špagete in ko voda spet zavre, začnite odštevati čas kuhanja.
V veliki kozici na olivnem olju nežno pražite na čim tanjše rezine narezan česen. Pražite ga le toliko časa, da zadiši. Ko so špageti kuhani do dveh tretjin (za orientir naj vam služi na embalaži zapisan čas kuhanja), jih ne odcedite, ampak jih s penovko ali kakšnim drugim orodjem prestavite v kozico s česnom. Prilijte kakšen deciliter vode, v kateri so se kuhali špageti, in urno mešajte. Ko boste imeli občutek, da je voda izhlapela, je prilijte še malo in nadaljujte z mešanjem.

Podobno kot pri kuhanju rižote bodo špageti vpijali vodo, zaradi mešanja in v vodi raztopljenega škroba pa bo začela iz olja in vode nastajati kremna emulzija. Ko bodo špageti že skoraj kuhani, dodajte nariban parmezan, drobno sesekljana zelišča in še malo vode. Mešajte in postrezite.

zahtevnost: 2/5
čas priprave: 15 minut