Sestavine za dva pomorščaka
- 2 fileja bele ribe (brancin ali orada)
- štirje srednje veliki krompirji
- 1 večja čebula
- šopek peteršilja
- 1 dl suhega belega vina
- olivno olje
- sol, poper
V večji ponvi ali kozici segrejte dve žlici olivnega olja in na njem nežno pražite na lističe narezano, rahlo posoljeno čebulo. Ko se zmehča, dodajte na nekaj milimetrov debele ploščice narezan krompir. Pražite nekaj minut, nato pa v ponev prilijte toliko vode, da bo krompir pokrit. Kuhajte odkrito na srednje močnem ognju in vsake toliko ponev narahlo potresite; ko večina vode izpari, prilijte novo.
Ko je krompir skorajda kuhan (to lahko ugotovite tako, da vanj zapičite nož – ko ga boste vanj potisnili zlahka, je dovolj kuhan), v ponev prilijte belo vino in povečajte ogenj, da tekočina malo povre. V krompir vmešajte sesekljan peteršilj, nato pa nanj s kožo navzgor položite posoljena in popoprana fileja. Posodo pokrijte in na majhnem ognju kuhajte približno pet minut.
zahtevnost: 3/5
čas priprave: 30 minut