HOBOTNICA S KROMPIRJEM NA BELO

TUDI JESENI OBOŽUJEMO POLETNE OKUSE, KI NAS VSAJ ZA TRENUTEK POPELJEJO NA MORJE. HOBOTNICA S KROMPIRJEM NA BELO BO POSKRBELA, DA BO V VAŠI KUHINJI ZADIŠALO KOT IZ RESTAVRACIJE V STAREM MESTNEM JEDRU SPLITA.

Če vam kuha takšnih jedi predstavlja neznanko, vam bo prav prišel nasvet, da se jed v zaključni fazi pripravlja podobno kot rižoto – krompir se počasi zaliva z vodo, v kateri se je prej kuhala hobotnica.

Največji hiti iz Magnificove kuhinje, Hobotnica s krompirjem na belo

Sestavite za štiri:

  • 1,5 kg hobotnice
  • pet srednje velikih krompirjev
  • 2 čebuli
  • strok česna
  • peteršiljevo zelenje
  • lovor
  • sol
  • poper v zrnju
  • olivno olje

Hobotnico prelijte z vodo, toliko da je pokrita. Dodajte eno čebulo, ki jo narežete na kose, par listov lovorja in nekaj poprovih zrn. Skuhajte jo skoraj do mehkega oz. približno 45 minut; hobotnico nato kar pustite v vodi, da se vse skupaj ohladi.

V drugem loncu prepražite sesekljano čebulo in na kocke narezan krompir, vse skupaj zalivajte z vodo, v kateri se je prej kuhala hobotnica. Ko je krompir že precej mehak, dodajte sesekljan česen in peteršilj, ki bosta zaokrožila okuse, nato pa še na koščke narezano hobotnico. Kuhajte še nekaj minut, da se vse skupaj do konca zmehča in nato postrezite.

zahtevnost: 3/5
čas priprave:  90 minut