Da pričarate okuse domače kuhinje, boste potrebovali:
- 500 g kislega zelja
- 250 g suhega fižol
- 2 srednje velika krompirja
- paprika v prahu
- 1 čebula
- strok česna
- sol
- poper
- olje
- lovor
- moka
- prekajeno meso ali klobasa
Fižol – najbolje čez noč – namočite v slani vodi. Nato ga dobro sperite in ga kuhajte od 45 do 60 minut. V enem loncu pripravite zelje z lovorjem, v drugem pa prepražite čebulo in dodajte dva krompirja, narezana na kocke, ki ju prepražite skupaj z moko in dodate še sesekljan česen. Ko že zadiši po aromatičnih okusih, dodajte še papriko v prahu, ki bo poskrbela za piko na i.
V isti lonec zlijte fižolovko in kuhajte toliko časa, da se krompir skuha do mehkega. Nato dodajte še zelje in fižol - malo fižola pretlačite že prej, da bo joti dal več okusa.
Za še več okusa lahko dodate tudi posebej kuhano dimljeno meso ali klobaso, joti pa ne pozabite dodati še malo vode, v kateri se je meso kuhalo.
zahtevnost: 2/5
čas priprave: 90 minut