OVČJI PAPRIKAŠ

NAMESTO OBIČAJNEGA PIŠČANČJEGA PAPRIKAŠA TOKRAT PRIPRAVITE OVČJEGA, KI BO POSKRBEL ZA SPREMEMBO NA VAŠEM MENIJU. ZAUPAJTE NAM – NE BOSTE GA PRIPRAVILI LE ENKRAT!

Veste, kako ublažiti okus ovčetine, da bo zares okusna? Tekstura tega mesa je blizu govedini in ima močnejši, specifičen okus, ki ga pri kuhanju paprikaša ublažimo kar z dodajanjem kisa.

Največji hiti iz Magnificove kuhinje, Ovčji paprikaš

Za sobotno kosilo za štiri potrebujete:

  • 1 kg ovčetine (ali jagnjetine)
  • 2 čebuli
  • 1 žlica paprike v prahu
  • 0,5 dl kisa
  • žlička sladkorja
  • kisla smetana
  • kumina
  • sol
  • poper
  • olje

Mesa se lotite, kakor da bi pripravljali golaž. Narežite ga na koščke, ga po okusu posolite in popoprajte. Sesekljano čebulo preprosto prepražite, da postekleni in dodajte meso. Nato potresite še s papriko v prahu, ki v pravem paprikašu nikakor ne sme manjkati, dodajte pa tudi kumino. Pražite kakšno minuto, zatem pa dodajte kis in sladkor ter vse skupaj zalijte z malo vode ali juhe. Ko dodate še lovor, na majhnem ognju kuhajte približno eno uro, dokler meso ni povsem zmehčano.

Ob koncu kuhe v paprikaš vmešajte še žlico ali dve kisle smetane in postrezite z njoki. Njoke skuhajte, jih s penovko postavite kar v paprikaš in dodajte še dve ali tri žlice vode, v kateri so se njoki skuhali. Vse skupaj še malo premešajte in vaš ovčji paprikaš z njoki je pripravljen!

zahtevnost: 3/5
čas priprave:  80 minut