20 chocolate

Edine čokolade v Sloveniji, izdelane na tradicionalen način – od zrna do tablice.

20 CHOCOLATE

Kako združiti željo po potovanju z družino in zdravem načinu prehranjevanja s samostojno poklicno potjo? Martina in Sebastjan Kalinšek sta odgovor našla v čokoladi. Natančneje, tradicionalni pridelavi iz skrbno izbranih zrn kakava, ki sta jo spoznala med potovanji in izobraževanji vse od Evrope do Nikaragve.

Čokolado 20 chocolate sestavljata le dve sestavini: redke sorte kakavovih zrn in minimalne količine kokosovega sladkorja. Vse so izdelane v Sloveniji, in sicer vse od začetne faze praženja in obdelave zrn pa do končne izdelave. Čokolada se v ustih topi počasneje, ker vsebuje v povprečju 30 % manj maščob, pravi gurmani pa lahko izbirate med štirimi aromatičnimi okusi: Nicaragua, Cuba, Ecuador in Santo Domingo.

Zgodbo Martine in Sebastjana ste spoznali tudi v oddaji Štartaj, Slovenija!, na POP TV, oglejte si jo na spodnjem video posnetku.

Privilegij je bilo sodelovati v najbolj odmevnem projektu v Sloveniji. Na trg sva vstopila kar skozi glavna vrata in izkušnjo bi ponovila še enkrat.

MARTINA IN SEBASTJAN KALINŠEK