70 % izdelkov slovenskih proizvajalcev

TO SMO MI: povezujemo, kar je dobrega.

70 % izdelkov slovenskih proizvajalcev

Zato povezujemo naše kupce z lokalnimi pridelovalci in predelovalci hrane. Ponosni smo, da na naših policah prevladujejo izdelki slovenskega porekla, kar ne zagotavlja le kakovosti, temveč tudi trajnostne in okolju prijazne načine pridelave hrane, nakupovanja in potrošnje.

 

Našo usmeritev in trud je potrdila tudi projektna naloga Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano, ki je ugotovila, da ima SPAR kar 70 %* izdelkov slovenskih proizvajalcev.

*Zaokroženi odstotek povzet iz projektne naloge Varuha odnosov v verigi preskrbe s hrano.

VIR: https://www.varuhverigehrane.si.

Prednosti lokalne pridelave in samooskrbe z živili se v Sparu zavedamo že dolgo, zato veliko truda in energije vlagamo v dobre odnose s slovenskimi pridelovalci in predelovalci hrane. Ker verjamemo v poštena partnerstva z lokalnimi dobavitelji, nam je v tridesetih letih poslovanja v Sloveniji uspelo prehoditi pot od ene trgovine do zdajšnjih sto štirih – v vseh pa na policah prevladujejo izdelki slovenskih proizvajalcev.

Veliki in mali. Ter vsi vmes.

Za nas so pomembni vsi dobavitelji – zato na naših policah najdete tako pridelke majhnih, idiličnih tradicionalnih kmetij, kot po meri sodobnega kupca pripravljenih živil inovativnih podjetij, seveda pa so tu tudi izdelki dobro poznanih in priljubljenih tradicionalnih blagovnih znamk.

Od Jadrana do Panonske nižine, od Triglava do Kolpe.

Slovenija zaradi raznolikosti ponuja številne lokalne specialitete. Vsaka med njimi v sebi nosi okus tradicije, ki ga pogojujejo posebnosti pokrajine in mojstrstva številnih generacij naših prednikov. A ne glede na to, od kje prihajajo, so vam slovenske lokalne dobrote enako blizu: najdete jih lahko na policah vaše najbližje trgovine Spar.

SPOZNAJTE NAŠE DOBAVITELJE

Svojo podporo slovenskim rejcem, pridelovalcem in predelovalcem lahko izrazite z nakupom izdelkov slovenskih proizvajalcev.  

Skupaj podpirajmo slovensko!

Socialna kmetija, ki deluje v sožitju z naravo

Najboljše iz Pomurja

V Sparu cenimo domače, zato že leta sodelujemo z lokalnimi dobavitelji. Dobrote z ravnic in gričev ob reki Muri so večino leta obsijane s soncem, zato uživajte v najboljšem, kar ponuja Pomurje.

Poziv lokalnim proizvajalcem

K SODELOVANJU VABIMO SLOVENSKE KMETE IN DOBAVITELJE!

V Sparu želimo, da je v naših trgovinah še več kakovostnih slovenskih izdelkov, zato vas vabimo k sodelovanju. Če želite tudi vi sodelovati z nami in svoje izdelke prodajati na Sparovih policah, nam pišite na [email protected].

PODPIRAMO BRKINSKE PRIDELOVALCE JABOLK

V preteklem letu smo bili deležni nenadnih sprememb. Splet okoliščin je v nezavidljiv položaj postavil tudi številne sadjarje v Brkinih, ki že tradicionalno pridelujejo okusno sadje, predvsem jabolka. Zaradi jesenskih ukrepov za zaustavitev širjenja virusa covid-19 sadja niso mogli prodajati rednim strankam, prav tako pa je bila prekinjena dobava vrtcem in šolam. Njihove hladilnice so tako ostale polne okusnih jabolk.

Letina je bila odlična, saj je podarila ogromno zdravih jabolk odlične kakovosti, ki se ponašajo z značilno sočnostjo in nepozabno hrustljavostjo.

V Sparu smo se zato odločili, da pomagamo brkinskim pridelovalcem in odkupimo večjo količino njihovih jabolk ter jih postavimo na police svojih trgovin: na ta način smo pomagali brkinskim sadjarjem v nezavidljivem položaju, svojim kupcem pa omogočili, da pridejo do vrhunskega lokalno pridelanega sadja. S tem smo še enkrat potrdili svoje vodilo v času epidemije: skrb za skupnost je za nas na prvem mestu

Skrbno pridelana brkinska jabolka vas že čakajo na policah trgovin INTERSPAR in večjih trgovin SPAR.

PODPIRAMO SLOVENSKE PRIDELOVALCE KROMPIRJA

Slovenci vedno bolj cenimo domačo hrano, saj se dobro zavedamo, da s tem podpiramo lokalno okolje in slovenske kmete, ki v trenutni situaciji še bolj potrebujejo našo pomoč. Splet okoliščin v preteklem in tekočem letu je namreč zamajal ustaljene navade, vplival pa je tudi na slovenske kmete, ki že dolga leta skrbno pridelujejo domač krompir.

Zaradi ukrepov za zaustavitev širjenja virusa covid-19 pridelka niso mogli prodajati gostinskim obratom ter šolam in vrtcem, na slabšo prodajno sezono pa je vplivalo tudi zaprtje turizma po celotni državi. Njihove shrambe so tako ostale polne odlične letine, kmetje pa so ostali zaskrbljenih misli.

Slovenske pridelovalce podprite z nakupom njihovega krompirja. Na policah naših trgovin najdete izjemno izbiro slovenskega krompirja, ki slovi po odlični kakovosti. Izbirate lahko med mnogimi vrstami krompirja: takšnim, ki je primeren za kuho, pečenje, praženje in celo za pripravo sladic.

Več zanimivosti o krompirju