Vinski nagradni kviz

Kako dober poznavalec slovenskih vin in vinskih kleti ste? Vabimo vas, da si preberite predstavitve izbranih slovenskih vinarjev, Klet Brda, Puklavec Family Wines, Radgonske Gorice in Vinakoper, in nato sodelujte v našem vinskem nagradnem kvizu, kjer bomo podelili odlične nagrade izbranih vinarjev!

 

Kviz lahko rešite do vključno 8. 12. 2021.

Vinski nagradni kviz, Puklavec family wines, Jeruzalem Ormož

Puklavec Family Wines

Vinska zgodba družine Puklavec se je pričela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Njegova filozofija je še vedno močno prisotna v našem delu in se odraža v temeljnih vrednotah Puklavec Family Wines: to so strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Danes očetovo vizijo izpolnjuje Vladimir Puklavec, skupaj s svojima hčerkama, Tatjano in Kristino ter v tesnem sodelovanju z okoliškimi vinogradniki.

Naša vina se rojevajo v osrčju slikovitih Ljutomersko-Ormoških goric, v vinorodni regiji Podravje. Tu so za vinogradništvo zagotovljeni popolni mikroklimatski pogoji. Rezultat so elegantna vina, ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do detajlov. So čudovito harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom našim vinogradom.

Več
Vinski nagradni kviz, Radgonske gorice

Radgonske Gorice, d. o. o.

Že skoraj polnih 170 let se kakor valovi reke Mure skozi Gornjo Radgono v Radgonskih goricah pretakajo majhne skrivnosti in veliko znanje. Kako spretno razvajati vinsko trto, da se razbohoti v vsej svoji plemenitosti. Kako čas preživeti ob ljubkovanju grozdja. Kako vzljubiti vino, njegovo žlahtnost in opojnost. Kako mu vdahniti iskrivost, vir neštetih mehurčkov, ki nikoli ne presahne.

Radgonske gorice d. o. o. so najstarejši in danes največji proizvajalec penin v Sloveniji. Od tukaj izhaja prva prava Slovenska penina, danes vsem znana pod imenom Zlata radgonska penina. Skupaj s Srebrno radgonsko penino, od sonca razvajenim Janževcem, Tramincem s črno etiketo in drugimi vini in peninami svojega asortimana nas spremljajo v različnih, pomembnih in prelomnih ali manjših in čisto vsakdanjih trenutkih ter tako ustvarjajo tiste – najlepše.

Več
Vinski nagradni kviz, Vinakoper

Vinakoper, d. o. o.

Tisočletna tradicija vinogradništva in vinarstva v Slovenski Istri je za nas predvsem obveza do naših prednikov. Iz generacije v generacijo so v naši Istri živeli tesno povezani z zemljo. Ustvarili so dragoceno izročilo vinske kulture. Trudimo se, da bi to izročilo spoštovali in ga z našim delom oplemenitili. Razvojna zgodba refoška in malvazije je bila uspešna tako za Vinakoper kot za celotno vinorodno okolje Slovenske Istre, ki je ime Dežela refoška dobila po njenem najbolj značilnem rubinastem kralju.

Številna domača in mednarodna priznanja, ki jih je naša klet pridobila v zadnjih letih, dokazujejo, da je bila izbrana prava pot. Po 70 letih negovanja in vzdrževanja tradicije je Vinakoper sinonim zgodbe o kakovosti in uspehu. Naziv vinarja z najboljšim razmerjem med kakovostjo in ceno   v Sloveniji in najmočnejšega pridelovalca rdečih vin smo pridobili zahvaljujoč vsem vpletenim,

Istra ima svoj šarm, svoja čustva in številne lepote, ki so izražene v vinih Vinakoper.  

Več
Vinski nagradni kviz, Klet Brda

Klet Brda, z. o. o.

Klet Brda je največja pridelovalka in izvoznica slovenskih vin, ki s prepoznavnim slogom osvaja ljubitelje vina doma in v kar 26 državah sveta. Klet združuje 400 briških vinogradniških družin, ki že več kot pol stoletja soustvarjajo uspešno zgodbo briškega vinarstva.

Naše poslanstvo je, da v vinu izrazimo edinstvenost terroirja Goriških brd ter z uspešnim trženjem prispevamo k razvoju področja in dobrobiti tukajšnjih ljudi. Naše glavno vodilo pri vsakodnevnem delu je globoko spoštovanje narave in njenih ciklov, saj se kakovost rodi v vinogradu.

Vinogradništvo je v Brdih način življenja. Skoraj vsaka briška družina obdeluje manjši vinograd, ob katerem so posajene tudi češnje in oljke. Zakaj to počnemo? Ker so tako živeli naši očetje, nonoti in pranonoti. Ljubezen in globoka predanost naši prečudoviti zemlji sta trdno zasidrani v srca Bricev in nič jima ne more do živega.

Vsaka družina v povprečju obdeluje od dva do tri hektarje površin, pretežno na strmih pobočjih, kjer namakanje ali strojno delo nista mogoča. Prav zato je treba večino opravil v vinogradih opraviti ročno, s posebno pozornostjo do naravnih ciklov in natančnim spremljanjem kakovosti. Čeprav je to početje zahtevno in ni vedno ekonomsko vzdržno, imajo zemlja, vinogradništvo in vino neverjetno čustveno vrednost.

Več

Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!