Koronavirus – pogosta vprašanja in odgovori

Q&A – koronavirus

V luči izrednih razmer, ki so se pojavile ob epidemiji koronavirusa, podporni center SPAR Slovenija prejema veliko vprašanj. Zaradi povečanega obsega dela vas prosimo za razumevanje in potrpežljivost ter vam zagotavljamo, da bomo odgovorili na vsa vaša vprašanja.
Do takrat pa lahko preverite zbirko pogostih vprašanjih in odgovorov, kjer morda najdete informacije, ki jih iščete. Prosimo vas, da našemu podpornemu centru pošiljate le resnično pomembna vprašanja, na katere ne najdete odgovora, in nam tako pomagate razbremeniti naše zaposlene.

 

Ali za obisk trgovine obvezno potrebujem masko?

Na podlagi trenutno veljavnih vladnih Odlokov je (ob upoštevanju ohranjanja varne razdalje do drugih oseb) obvezna uporaba zaščitne maske, ki prekrije nos in usta ter obvezno razkuževanje rok (razkužila se nahajajo ob vhodih v trgovine). Vstop v vse trgovine je tako možen le z uporabo zaščitne maske ter z ustrezno razkuženimi rokami.

Vse naše kupce prosimo za dosledno spoštovanje ukrepov vlade. Za zaščito sebe in drugih priporočamo, da se od doma vedno odpravite z zaščitno masko.

 

Kdaj lahko obiščem poslovalnico?

Obveščamo vas, da smo v okviru odloka, ki ga je določila Vlada Republike Slovenije, spremenili delovni čas vseh naših trgovin. Delovni časi naših trgovin so dostopni na https://www.spar.si/trgovine

Vstop v trgovino je možen le z uporabo zaščitne maske ter z ustrezno razkuženimi rokami.

Poleg tega upoštevamo zakonsko predpisano največje dovoljeno število kupcev, ki so lahko istočasno v trgovini. Obvestila o omejitvi števila strank so objavljena na vhodu posamezne trgovine.
 

Ali bodo trgovine ostale založene?

Vse naše trgovine redno oskrbujemo z izdelki, saj dobava poteka neprekinjeno. V primeru, da katerega od izdelkov trenutno ni mogoče dobiti na prodajnih policah, bo dobavljen v najkrajšem možnem času.
 

Ali je Restavracija INTERSPAR odprta?

Ne, do nadaljnega so vse restavracije Interspar ZAPRTE.
Še vedno pa je možno naročanje hrane na dom preko aplikacije WOLT in prevzem jedi v izbranih restavracijah Interspar. Več informacij poiščite TUKAJ.

Kako ščitite vaše zaposlene?

V vseh naših poslovalnicah smo sprejeli dodatne ukrepe, s katerimi želimo zmanjšati tveganje za prenos okužb. Posebno pozornost namenjamo vsem zaposlenim, ki smo jih ustrezno informirali, da ravnajo po priporočilih uradnih inštitucij ter jim razdelili osebna razkužila, maske in rokavice. Razkužila smo namestili tudi v prostore za zaposlene (skupni prostori, garderobe, toaletni prostori), poleg tega pa jih dnevno opozarjamo na pomembnost rednega razkuževanja. Na obratujoče blagajne smo za zaščito zaposlenih in kupcev namestili tudi pleksi stekla. Prosimo pa vas, da še naprej upoštevate navodila in priporočila NIJZ in med nakupom ohranjate priporočeno varnostno razdaljo. V ta namen smo tla pred blagajnami opremili s talnimi nalepkami, ki označujejo priporočeno varnostno razdaljo za oddaljenost med kupci.
 

Kako lahko kupci prispevajo k zaščiti drugih kupcev in zaposlenih?

Vse obiskovalce naprošamo, da upoštevate navodila in priporočila NIJZ ter med nakupovanjem ohranjate priporočeno varnostno razdaljo. Priporočamo uporabo razkužil, ki smo jih namestili ob vhodu v trgovine in na vseh postrežnih oddelkih kruha in pekovskih izdelkov, sadja in zelenjave. Na samopostrežnih oddelkih je obvezna uporaba rokavic. V trgovino prihajajte le, če ste zdravi.
 

Ali so trgovine SPAR in INTERSPAR redno razkužene?

Redno in temeljito razkužujemo vse prodajne pulte, blagajniške trakove, kljuke in vozičke. Za vas smo  razkužila namestili tudi na vseh postrežnih oddelkih, oddelkih sadja in zelenjave ter oddelkih s kruhom in pekovskimi izdelki.
 

Kako skrbite za varnost pri dostavi iz spletne trgovine SPAR Online?

Vsi naši vozniki, ki dostavljajo naročila, imajo v vozilih rokavice, maske in razkužila, redno razkužujejo tudi POS terminal za plačevanje.