Naš vplivnež se predstavi

O Aniti Šumer

Si predstavljate, kako lepo je, ko v življenju združite dve svoji ljubezni – poučevanje in kakovostno hrano?

Po formalni izobrazbi sem univerzitetna diplomirana prevajalka in profesorica angleškega jezika. Taka sreča pa me je doletela leta 2012, ko sem iz ljubezni do pokojnega moža pričela peči z drožmi. Pet let pozneje sem izdala prvo knjigo – Drožomanija, lani pa še njeno nadaljevanje in nadgradnjo z naslovom Slana in sladka drožomanija. V tem času sem svoje znanje predajala na delavnicah v Sloveniji in v tujini ter prek spletnih tečajev. Navdušeni drožomani in drožomanke se virtualno povezujemo v moji skupini Drožomanija (peka z drožmi) ter v Klubu Drožomanija – moji spletni drožini. Projekt ABC peke z drožmi v sodelovanju s podjetjem SPAR Slovenija pa pomaga širiti drožomanijo in ljubezen do boljšega kruha ter spodbujati uporabo ekološko pridelane hrane.

Peka z drožmi je zame umetnost. Vanjo daš sebe, svoj čas, ljubezen, strast, vse skupaj pa se tudi pozna na končnem izdelku. Zame zagotovo velja, da mi brez droži živeti ni.

Verjamem, da bo drožomanija navdušila tudi vas, a pozor, ne reče se ji zaman drožomanija. Ko boste enkrat ugriznili v kakšno drožasto dobroto, povratka nazaj več ni, le še bolj boste drožili in si ponavljali: »Brez droži mi živeti ni«.

Več

Kje me najdete


ANITINI VIDEO NASVETI IN RECEPTI