Naš vplivnež se predstavi

O Blažu Mihevu

Sem Blaž, certificiran osebni trener, nutricionist, inštruktor potapljanja, razvijalec receptov in podjetnik.

Že od malih nog sem se navduševal nad kuhanjem, saj je bila že takrat moja velika želja, da bi bil kuhar in imel lastno restavracijo.  Kot večina otroških želja je tudi ta z leti malce izgubila pomen, saj sem v svojih najstniških letih postal zelo uspešen športnik. Še vedno pa sem rad raziskoval v kuhinji in pomagal mami pri pripravi jedi, vendar je bilo časa za to zelo malo. Po končani športni poti pa sem se zopet pričel veliko več ukvarjati s kuhanjem in prehrano.

Zame je kuhanje  raziskovanje okusov in kombinacij –  nekaj, kar najlažje opišem s pojmom meditacija. Kuhanje me sprošča in polni z občutkom vrednosti. Ko hrano postrežem, so zame nasmehi na obrazih vseh tistih, ki jo poskusijo, največja nagrada.

Kot športnik z dušo in srcem pri kreiranju svojih jedi vedno dajem velik poudarek na samo sestavo obrokov in na to, da so obroki okusni, ampak poleg tega tudi zdravi in optimalno sestavljeni. Poleg optimalne prehrane se zavzemam tudi za ohranjanje okolja in skrb za živali, zato že kar nekaj let svojo prehrano baziram na rastlinski prehrani s poudarkom na uporabi lokalnih in sezonskih sestavin.  

Več

Kje me najdete

Pri ustvarjanju v kuhinji nam velikokrat ne gre vse po planu. Zato se vedno držim reka svojega očeta; »Ni sramota pasti, sramota je obležati«. Zatorej – ko kaj ne izpade najbolje, pomij posodo in ponovi vajo!