Naš vplivnež se predstavi

O chefu Marku Pavčniku

Chef Marko Pavčnik spada med najbolj talentirane slovenske kuharske mojstre. V restavraciji Pavus na gradu Tabor nad Laškim ustvarja iz lokalnih, tradicionalnih in divjih sestavin, ki jih na krožniku sestavi v harmonične strukture presenečenja. Njegova najljubša kuharska tehnika je namreč domišljija. Pri kuhanju se drži etičnih smernic, zaradi katerih rad eksperimentira tudi s slabšimi kosi mesa, in sicer po načelu od nosa do repa. Tudi pri pripravi zelenjave in drugih sestavin skuša slediti »zero waste« filozofiji.   

Hrana ne sodi v smeti

V Sparu se dobro zavedamo, kako velik pomen ima odgovorno ravnanje s hrano in ravno zato smo izjemno veseli, da nadaljujemo s projektom »Hrana ne sodi v smeti« – s chefom Markom Pavčnikom v glavni vlogi, seveda.

Tudi letos chef Marko za vas pripravlja uporabne nasvete in profesionalne recepte – vse na temo odgovornega ravnanja s hrano. Ponosni smo, da lahko v sodelovanju z enim najboljših slovenskih chefov osveščamo slovensko javnost in skrbimo za čim manj zavržene hrane!