Cannoli z pršutom in olivami - Chef Gregor Vračko
Cannoli z pršutom in olivami - Chef Gregor Vračko

Cannoli z pršutom in olivami

Chef Vračko
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja
60
min
Čas počitka

Sestavine

Sestavine za testo

  • Moka tip 500 250 g
  • Sol 2 g
  • Maslo 30 g
  • Parmezan 50 g
  • Jajce 1
  • Suho belo vino 6 dl

Sestavine za polnilo

  • Pršut SPAR Premium 250 g
  • Ricotta 500 g
  • Olive Despar Premium 180 g

Sestavine za cvrtje

  • Arašidovo olje 1 l

Priprava

01

Moko presejemo, dodamo sol, parmezan ter maslo in med rokami zmesimo v gosto zmes.

02

Nato dodamo stepeno jajce in vino ter zagnetemo testo. Testo pustimo počivati 2 uri.

03

Med tem časom pripravimo polnilo. Pršut v multipraktiku sesekljamo, dodamo rikoto in vse skupaj zmiksamo. Dodamo nasekljane olive ter tako pripravljeno zmes predevamo v dresirno vrečko. Zmes odložimo na hladno v hladilnik.

04

Testo za cannole razvaljamo na tanko, izrežemo kroge poljubnega premera, vendar toliko, da jih ovijemo okoli modela za cvretje, jih na robu preložimo in ocvremo v arašidovem olju.

05

Ohlajene napolnimo s pripravljeno zmesjo in postrežemo.

POLEG POSTREŽEMO: VINO RDEČE CARSUS ZGP, vrhunsko, suho, ŠTOKA 0,75L


Minister za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!