Pečen krompir z zeliščnim namazom

enostavno
Chef Vračko
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
60
min
Čas peke

Sestavine

  • Krompir za peko 4 kos
  • Skuta 250 g
  • Peteršilj svež šopek
  • Redkvice (na drobno nasekljana) 5
  • Sladkor 20 g
  • Limonin sok 4 žlice
  • Olivno olje SPAR Premium 3 žlice
  • Sol

Priprava

01

Krompir operemo, ga z vseh strani večkrat prebodemo z vilicami, posolimo in vsakega posebej tesno zavijemo v alufolijo. Krompir približno eno uro pečemo v na 220 °C segreti pečici ali pa ga položimo na ogljeno žerjavico v žaru.

02

Namaz pripravimo tako, da s paličnim mešalnikom zmeljemo polovico skute in vse sestavine, razen redkvic; te v namaz vmešamo skupaj z drugo polovico skute.

03

Pečen krompir previdno odvijemo iz folije, prepolovimo in obložimo z namazom.