
PT40M min
Sestavine
- Brokoli 600 g
- Polenovka 4 kosi
- Sol 4 ščepci
- Poper 2 ščepca
- Korenje 200 g
- Sezam 50 g
- Sir Ementaler 50 g
- Jajca 2 kosa
- Moka 50 g
- Paradižnikovi pelati 400 g
- Balzamični kis 1 žlica
- Maslo 3 žlice
Priprava
Brokoli pripravite po navodilih z ovojnine. Fileje polenovke popivnajte do suhega ter jih začinite s soljo in poprom. Korenček operite, olupite in drobno nastrgajte. V globokem krožniku ga zmešajte s sezamom in z naribanim sirom. V drugem globokem krožniku razžvrkljajte jajci in 2 žlici vode.
Ribje fileje najprej povaljajte v moki, odvečno moko otresite. Nato jih namočite v jajcu in nazadnje fileje obrnite v mešanici korenčka, sezama in sira. Panado rahlo stisnite na meso.
V veliki ponvi segrejte topljeno maslo. Ribje fileje na njem na srednjem ognju pecite na vsaki strani 1 - 2 minuti, da zlato porumenijo, nato jih položite na papirnato brisačo, da se odcedijo.
Segrejte koščke paradižnika in jih izboljšajte s soljo, poprom in kisom. Maslo dodajte brokoliju, na hitro premešajte, solite in poprajte. Ribje fileje razdelite na krožnike z brokolijem in s paradižnikovo omako. V tem primeru brokoli, ementaler in sezamova semena zadostijo potrebam po kalciju. Polenovka in jajca so vir potrebnega vitamina.
Na tak način lahko pripravite vsako vrsto svežih filejev - tako morske kot sladkovodne ribe. Krompir v oblicah je k tako pripravljeni ribi enako okusen kot dolgozrnati riž ali večzrnata bageta.