Pripomočki in sestavine za peko

Velikonočna peka brez glutena je polna veselih okusov

Velikonočni prazniki so čas za sladkanje, ne glede na prehranske omejitve. Tudi brez glutena boste s pravimi sestavinami lahko ustvarili zavidanja vredne praznične slaščice. Čudovite na pogled in z okusi, ki bodo razveselili vse zbrane za praznično mizo. Preizkusite naše 3 velikonočne recepte. 

Bučna rolada brez glutena - GlutenFree with Megi

Naj vas ime ne zmoti – to je sladica, čeprav v testo umešate tudi bučo. Glavni sestavini namaza pa sta nežni sir mascarpone in sladka smetana, oba seveda pri nas na voljo tudi brez laktoze. 

Velikonočna gnezda brez glutena - Gluten free with Megi

Sladici bi lahko rekli tudi 'mini pavlova', napolnite pa jo lahko tudi s sadjem po vaši izbiri in jo tako naredite še posebej okusno in osvežujoče privlačno. 

Marmorni kolač (šarkelj) - Gluten free with Megi

Nekoč zelo priljubljeno pecivo in njegovo tradicijo velja obuditi prav v času praznikov. Tokrat seveda s sestavinami brez glutena, a s polno mero slastnega okusa. 

7 namigov za jedilnik, s katerega umikate laktozo
7 namigov za jedilnik, s katerega umikate laktozo

Tudi brez uporabe običajnega mleka in mlečnih izdelkov lahko uživamo v odličnih okusih ter svojim družinskim članom in prijateljem postrežemo odlične jedi.

Kako se lotiti rojstnodnevne zabave brez glutena

Pri organizaciji otroške rojstnodnevne zabave se hitro zgodi, da se med malimi gosti najdejo tudi takšni, ki morajo paziti na uživanje glutena.

Prehrana brez glutena in brez laktoze, kljub omejitvam naj bo krožnik poln okusov
Prehrana brez glutena in brez laktoze

Vsakdanji jedilnik, ki ne vsebuje glutena in/ali laktoze, se sliši kot poln odrekanja, vendar je lahko prehrana tudi v tem primeru zelo okusna in še bolj raznolika.