
Velikonočna peka brez glutena je polna veselih okusov
Velikonočni prazniki so čas za sladkanje, ne glede na prehranske omejitve. Tudi brez glutena boste s pravimi sestavinami lahko ustvarili zavidanja vredne praznične slaščice. Čudovite na pogled in z okusi, ki bodo razveselili vse zbrane za praznično mizo. Preizkusite naše 3 velikonočne recepte.
Naj vas ime ne zmoti – to je sladica, čeprav v testo umešate tudi bučo. Glavni sestavini namaza pa sta nežni sir mascarpone in sladka smetana, oba seveda pri nas na voljo tudi brez laktoze.
Sladici bi lahko rekli tudi 'mini pavlova', napolnite pa jo lahko tudi s sadjem po vaši izbiri in jo tako naredite še posebej okusno in osvežujoče privlačno.
Nekoč zelo priljubljeno pecivo in njegovo tradicijo velja obuditi prav v času praznikov. Tokrat seveda s sestavinami brez glutena, a s polno mero slastnega okusa.