Kateri sir izbrati, katero sadje in oreščke dodati

Ste ljubitelji sirov in bi radi svojo družbo navdušili nad izvrstnimi mlečnimi izdelki? Presenetite jih s pestrimi dodatki, ki se odlično podajo vašim najljubšim sirom. Imamo nekaj okusnih predlogov, ki bodo vaš sirni krožnik dvignili na novo raven.   

Gauda + marelice + mandlji

Gauda je znana po blagem, rahlo oreškastem okusu. V kombinaciji s sladkimi, sočnimi marelicami ustvarite zanimiv kontrast med slanim in sladkim. Mandlji dodajo hrustljavo teksturo in nežno oreškasto noto.  

Cheddar + jabolka + orehi

Cheddar je poln in rahlo pikanten sir, ki se čudovito ujema s sladko-kislimi jabolki. Orehi poskrbijo za prijetno zemeljsko noto. Odlična mešanica je popolna za hladnejše dni ali kot prigrizek ob kozarcu vina.

Brie + jagode + pistacije

Kremni sir brie se odlično ujema s sladkimi, sočnimi jagodami, saj skupaj pričarajo osvežujoč in hkrati bogat okus. Pistacije dodajo hrustljavost in malce slanosti, ki prijetno dopolnjuje nežne okuse sira.

Kozji sir + fige + lešniki

Kozji sir ima rahlo pikanten okus, ki se lepo oplemeniti s sladkimi figami. Lešniki dodajo sladko in masleno noto ter kontrast v teksturah. Skupaj tvorijo elegantno in uravnoteženo kombinacijo, ki bo navdušila.

Camembert + hruške + indijski oreški

Camembert je bogat, kremast sir z intenzivnim okusom, h kateremu se dobro podajo sveže hruške, še posebej zelo zrele in sočne. Poleg potresite indijske oreščke in tako združite prav prefinjene okuse.  

Tolminc + suhe slive + makadamija

Tolminc, z značilno intenzivnim okusom, se krasno ujame z rahlo kiselkastimi suhimi slivami, ki dodajo še omamno karameliziran pridih. Makadamija poskrbijo za hrustljave užitke in subtilno oreškasto noto.

NAMIG: Oreščki bodo še bolj aromatični in prijetno hrustljavi, če jih na hitro popražite.