Kulinarično razvajanje zase ali steak večer za posebne goste. Zvezda vašega druženja bo zagotovo vrhunska govedina wagyu, s katero boste poskrbeli za pridih luksuza in okušanje popolnosti. Japonski ribeye wagyu Kagoshima A4 je kos govedine, ki nikoli ali zelo redko zaide na police supermarketov, zato naj vam ga na kratko predstavimo.
Beseda wagyu pomeni "japonsko govedo" in vključuje več avtohtonih pasem, od katerih je najbolj znana kuroge wagyu (japonsko črno govedo). Kagoshima nam pove, da je bilo govedo vzrejeno v regiji z zaščiteno geografsko označbo in skladno z unikatnimi vzrejnimi metodami. In nenazadnje je tukaj še oznaka kakovosti A4, ki je tik pod najvišjo možno stopnjo A5, kar potrjuje, da gre za vrhunsko govedino wagyu:
- oznaka A pri tem pomeni izjemno visok izkoristek mesa (A je namreč najvišja ocena),
- število 4 pri tem pomeni raven marmoracije, kakovost maščobe, barvo in teksturo (najvišja stopnja je 5).