barcaffe

Od bogatega okusa in polne arome do mehkejših in subtilnejših odtenkov kave. Uživaj v novih prefinjenih Barcaffè instant kavnih napitkih.

Izberi svoj okus, s katerim lahko pripraviš nov najljubši kavni napitek ali sladico. Spodaj predstavljamo recept za našo sladko kreacijo, ki te bo očarala in spodbudila, da se prepustiš užitkom.

Instat kava
cookie cookie

Neverjetno kremast kavni Cheesecake
z bogato kavno aromo

Recept za to božansko sladico, ki bo navdušila
čisto vse goste, vas čaka spodaj.

Kavni Cheesecake

Dno:

  • 220g celih Oreo piškotov
  • 85g stopljenega masla
  • 1 jedilna žlica zrnc instant kave Barcaffe Classic

Kavna Cheesecake krema:

  • 500g kremnega sira
  • 160g sladkorja v prahu
  • 1 zavojček vanilijevega sladkorja
  • 20g zrnc instant kave
  • Barcaffe Classic
  • 1 jedilna žlica vanilijeve paste
  • 250ml smetane za stepanje
  • 1 jedilna žlica limoninega soka

Čokoladno lešnikov ganache:

  • 45ml smetane za stepanje
  • 130g bele čokolade
  • 1/2 čajne žličke zrnc instant kave Barcaffe Classic
  • 2 jedilni žlici lešnikovega namaza

Dekoracija:

  • stepena smetana ali mascarpone zmešan s sladkorjem
  • zrnca instant kave

Priprava

S pomočjo kuhinjskega blenderja zmeljite cele piškote, da dobite pesku podobno zmes. Vmešajte kavo in stopljeno maslo. S piškotno maso obložite pekač premera 18cm, po dnu ter po robovih. Oblikujte čimbolj tanek rob. Postavite v hladilnik.

V večji posodi zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, vanilijev sladkor, instant kavo, vanilijevo pasto in smetano za stepanje. S pomočjo ročnega mešalnika vse skupaj zmešajte, da dobite gladko, rahlo, puhasto kremo. V kremo vlijte še limonin sok in ponovno premešajte. Kremo nadevajte po ohlajenem dnu in zgladite površino. Postavite v hladilnik za vsaj 2 uri.

Pripravite ganache. V skodelici zmešajte smetano za stepanje in belo čokolado. Segrevajte v mikrovalovni pečici ali na vodni kopeli toliko časa, da se čokolada stopi. Dodajte instant kavo v zrnih in lešnikov namaz ter premešajte. Pustite par minut, da se ohladi, nato premešajte in prelijte po ohlajenem Cheesecake-u (prelijte šele, ko je krema že malo strjena).

Postavite v hladilnik za vsaj 4 ure ali najbolje kar čez noč. Naslednji dan okrasite s stepeno smetano ali z mascarponejem (zmešanim s sladkorjem) ter posujte s kavnimi zrni.

Nagrada footer Nagrada footer
11
39
(56,95 €/kg)
FE01