Kaj je poke bowl?
Poke bowl je Havajska jed, ki navdušuje cel svet. Tradicionalno je pripravljena s koščki surove ribe, vendar si lahko svojo
Poke skledo pripravimo tudi s tofujem ali piščancem.
Tudi preostale sestavine in njihovo količino lahko dodajamo po svojem okusu in jih kombiniramo tako, kot nam je najbolj všeč.
Za osnovo izberemo topel riž ali kvinojo, vse ostale sestavine pa hladne lično zložimo na osnovo. Po želji lahko prelijemo
z različnimi polivkami.
Spodaj smo za vas pripravili tri recepte; enega z lososom, enega s piščancem in enega s tofujem. Vi pa si izberite tistega,
ob katerem se vam najbolj pocedijo sline. In ne pozabite – sestavine lahko kombinirate po svojem okusu.
POKE BOWL LOSOS
Sestavine:
- RIŽ
- ATLANTSKI LOSOS FILE
- AVOKADO
- REDKVICA
- GRAH
- SOLATA IZ MORSKIH ALG
- ČRNA IN BELA SEZAMOVA SEMENA
Priprava:
1. Riž skuhajte po navodilih z embalaže.
2. Medtem, ko se riž kuha, narežite redkvice na tanke kolobarje in avokado na kocke.
3. Lososov file brez kože narežite na manjše kocke.
4. Topel riž položite na dno sklede.
5. Na riž naložite narezanega lososa, narezano redkvico, solato iz morskih alg, grah, in koščke avokada, ter posujte s seznamom.
6. Po želji lahko dodate tudi polivko iz sojine omake, limone in wasabija po okusu.
POKE BOWL PIŠČANEC
Sestavine:
RIŽ
PIŠČANČJE PRSI FILE
SOJINI KALČKI
REDKVICA
AVOKADO
KUMARE
MANGO
ČEŠNJEV PARADIŽNIK
ŠALOTKA
CVETLIČNI MED
SOJINA OMAKA
SEZAMOVO OLJE
Priprava:
1. Riž skuhajte po navodilih z embalaže.
2. Medtem, ko se riž kuha, narežite piščanca in ga prepražite skupaj s sojino omako, sezamovim oljem in čajno žličko medu.
3. Narežite mango, avokado, kumare, češnjev paradižnik, redkvice in šalotko.
4. Topel riž položite na dno sklede.
5. Na riž dodajte pečenega piščanca, mango, avokado, kumare, češnjev paradižnik, redkvice, sojine kalčke in šalotko.
6. Po želji lahko dodate tudi polivko iz majoneze in wasabija po okusu
POKE BOWL TOFU
Sestavine:
KVINOJA
SOJIN TOFU
SOJINI KALČKI
REDKVICA
AVOKADO
KUMARE
ČRNA SEZAMOVA SEMENA
RIŽEV KIS
SEZAMOVO OLJE
INGVER
ČESEN
SOJINA OMAKA
Priprava:
1. Kvinojo skuhajte po navodilih z embalaže.
2. Medtem, ko se kvinoja kuha, narežite tofu na kocke. Pripravite marinado iz treh žlic sojine omake, ene žlice riževega kisa, ene čajne žličke sezamovega olja, dveh strokov sesekljanega česna in malo naribanega ingverja. Dodajte tofu in za 10 minut postavite v hladilnik.
4. Toplo kvinojo položite na dno sklede.
5. Na kvinojo naložite mariniran tofu, narezano redkvico, kumaro, koščke avokada in sojine kalčke, ter posujte s seznamom.
6. Po želji lahko dodate tudi polivko iz sezamovega olja, sojine omake, limetinega soka in medu.