Špinačni rezanci s pinjolami
Sestavine:
- 250 g špinačnih valjanih rezancev Zlato polje
- 1,5 dl oljčnega olja
- 120 g pinjol
- pest bazilike
- 150 g parmezana
- 3 stroki česna
- sol in poper Maestro
- 1/2 rdečega čilija
Priprava:
Po navodilih z embalaže skuhamo špinačne rezance. Medtem ko se testenine kuhajo, pripravimo pesto. Najprej naribamo parmezan in česen narežemo na polovice. V sekljalnik damo pinjole, česen, sol in poper ter na hitro sesekljamo. Zatem dodamo baziliko in približno deciliter oljčnega olja.
Ponovno sesekljamo in počasi dolivamo preostalo olje, dokler ne dobimo goste omake. Vanjo vmešamo parmezan in tako pripravljen pesto zamešamo med sveže kuhane špinačne rezance. Za piko na i po vrhu posujemo pinjole in na drobno sesekljan čili.
Recept: Zlato polje