DROBLJENEC Z GOZDNIMI SADEŽI

DROBLJENEC Z GOZDNIMI SADEŽI

6 60Minut Srednje zahtevno

Sestavine

Priprava

V skledi premešamo zamrznjene gozdne sadeže, sladkor v prahu, gustin (ali koruzni škrob) in lupinico ene bio limone. Dobro premešamo in razporedimo med šest ognjevarnih skodelic, premera približno 9 cm.

Pripravimo drobljenec. V skledi premešamo belo moko, ščep soli, sladkor, rjavi sladkor in ovsene kosmiče. Dodamo na kocke narezano maslo, rahlo zmehčano na sobni temperaturi. Maslo z rokami vgnetemo v mešanico, da dobimo krhko, drobljivo testo. 

Drobljivo testo razporedimo med skodelicami. Postavimo v segreto pečico in pečemo 30 minut pri 190 stopinj. 

Drobljenec z gozdnimi sadeži postrežemo, ko je ta še topel. Poljubno posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo s kepico sladoleda.

Hranilne vrednosti

recepti