ČEBULNA PITA

ČEBULNA PITA

4 60Minut Zahtevno

Sestavine

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj.

Testo razvaljamo in damo v pekač s premerom 26 centimetrov, ki smo ga premazali z maslom. Odvečno testo, ki visi čez rob, odrežemo. Dno prepikamo z vilicami. 10 minut pečemo pri 180 stopinjah. Tofu narežemo na tanke rezine, nato na kvadratke. Čebulo narežemo na tanke polmesece. V loncu z debelim dnom razpustimo maslo, dodamo oljčno olje in segrejemo.

Dodamo dimljeni tofu in ga hrustljavo opražimo. Dodamo narezano čebulo in na zmernem ognju pražimo, da začne karamelizirati (postane rjava). Posolimo in zalijemo z vinom ter dodamo še ostale začimbe. Medtem, ko se čebula praži (okoli 10-15 minut), v srednje veliki skledi z vilicami zmešamo jajca in kislo smetano, dodamo ščep soli in malo muškatnega oreščka.

Predpečeno testo nadevamo s čebulnim nadevom, prelijemo z jajčno zmesjo in posujemo z ribanim sirom. Pečemo 25 minut na 180 °C. Ko vzamemo iz pečice, naj še nekaj minut odstoji, preden jo razrežemo na kose. Okrasimo s svežim timijanom. Postrežemo toplo.

Hranilne vrednosti

recepti