PEČENA MARTINOVA RAČKA

PEČENA MARTINOVA RAČKA

4 150Minut Zelo zahtevno

Sestavine

Priprava

Račko dobro očistimo in speremo pod tekočo vodo. Nato jo dobro osušimo s papirnato brisačo. Natremo jo s soljo in poprom. Jabolka izkoščičimo in z njimi nadevamo trebušno votlino račke. V pekaču račko postavimo na hrbet in jo pečemo pri 180 °C 15 minut. Nato zmanjšamo temperaturo na 150 °C in pečemo še 2 uri.

Med peko lahko račko prelivamo z maščobo, ki nastaja. Če je maščobe veliko, jo lahko med peko tudi odlijemo. Zadnjih 15 minut peke temperaturo pečice ponovno dvignemo na prvotno. Pred tem račko premažemo z medom, da se račka aromatizira in koža enakomerno porjavi.

Ko vzamemo račko iz pečice, naj v pekaču pred razrezom vsaj 10 minut počiva. Nato jo razrežemo in ob njej postrežemo pečena jabolka. 

Hranilne vrednosti

recepti