ŠAMPINJONI Z BLITVO

ŠAMPINJONI Z BLITVO

2 25Minut Enostavno

Sestavine

Priprava

Blitvo dobro operemo, jo odcedimo in narežemo na trakove. Trše dele stebla odstranimo. Česen olupimo in ga na drobno narežemo. Šampinjone na suho očistimo s krtačko in jih narežemo na četrtine. Ponev segrejemo na štedilniku, vanjo zlijemo 1 žlico oljčnega olja in na hitro popražimo česen, da zadiši.

Na popražen česen damo narezane šampinjone. Ogenj malenkost povečamo, da se šampinjoni hitro pečejo. Na majhnem ognju bi se hitro začeli kuhati, saj bi spustili vodo. Na popečene šampinjone stresemo narezano blitvo in jo prav tako na hitro popražimo, da oveni in ne spusti vode.

Pripravljeno jed na koncu solimo in popramo po okusu, ter jo takoj postrežemo.

Hranilne vrednosti

recepti