KROFI Z JAGODNO MARMELADO

KROFI Z JAGODNO MARMELADO

5 80Minut Zahtevno

Sestavine

Priprava

V skledo damo moko in pecilni prašek. V manjšem loncu pripravimo zmes iz kvasa, 1 dl mleka, malo sladkorja in žlice moke. Ko kvas vzhaja, ga prilijemo v pripravljeno moko in zgnetemo. 

Medtem v loncu za stepanje stepemo toplo mleko, rumenjake in cela jajca, sladkor, narezano margarino in vanilin sladkor. Stepamo toliko časa, da se jajca razpustijo. Nato dodamo naribano pomarančno lupinico, rum in sol. Zmes vlijemo k moki in kvasu. Vse sestavine ročno zamesimo v testo. To naj bo mehko, ravno toliko, da se loči od rok. Vzhaja naj eno uro. Nato začnemo delati kepice. 

Testo trgamo od celote in ga tehtamo (65-80 g). Kepice dobro oblikujemo v kroglico, da je ta popolnoma gladka. Prt, na katerega polagamo krofe za vzhajanje, potresemo z moko. Pokrijemo jih s prtičem. Vzhajajo naj še dobro uro. Nato krofe spečemo v fritezi ali večji posodi. V olje jih polagamo z vzhajano stranjo naprej. Na eni strani pokrite pečemo tri minute, nato jih obrnemo in ne pokrijemo več. 

Še tople napolnimo z jagodno marmelado ali drugim polnilom.

Hranilne vrednosti

recepti