MINI FRANGIPANE PITE Z JABOLKI

MINI FRANGIPANE PITE Z JABOLKI

8 45Minut Srednje zahtevno

Sestavine

Priprava

V posodi zmešamo maso frangipane iz mandljev, sladkorja, masla (40 g) in jajca v homogeno zmes. Pripravljeno zmes postavimo na hladno. V kozici segrejemo mleko do 35 °C, vanj stresemo 1 žlico sladkorja in kvasa ter dobro premešamo z metlico.

Pripravljeni kvašeni masi dodamo moko, maslo (50 g) in dobro premešamo, da dobimo testo. Testo pokrijemo s krpo in ga pustimo, da pol ure vzhaja. Jabolka operemo, olupimo in narežemo na majhne kocke. Pečico vključimo na 180 °C.

Vzhajano testo razvaljamo in z njim obložimo male pekače za pito (8 pekačev, premera 12 cm) s snemljivim dnom. Odvečno testo pri vrhu odrežemo. Testo premažemo s pripravljeno maso frangipane, po njej pa posujemo narezana jabolka. Pekače postavimo v ogreto pečico in pečemo 20 minut.

Pečene pite vzamemo iz pečice, počakamo, da se nekoliko ohladijo, nato pa jih previdno vzamemo iz pekačev, premažemo z vročo marelično marmelado in ponudimo.

Hranilne vrednosti

recepti