JAGODNI TIRAMISU

JAGODNI TIRAMISU

5 45Minut Srednje zahtevno

Sestavine

  • Za sadni nadev

  • Preliv za biskvit

  • Za testo

  • Za kremni nadev

Priprava

Pečico segrejemo na 180 °C. V večji skledi s pomočjo mešalnika v rahlo, penasto zmes stepemo jajca in sladkor. Zmesi postopoma dodajamo presejano moko in jo previdno vmešamo vanjo, da dobimo gladko, zračno zmes.

Maso zlijemo na pekač obložen s peki papirjem in jo nežno pogladimo. Biskvit pečemo 10 minut.

Medtem jagode operemo. Nekaj jih prihranimo za okrasitev, ostale pa narežemo na četrtine. V loncu jih skupaj s sladkorjem dušimo 15 minut. Vmes večkrat premešamo.

Pečen biskvit vzamemo iz pečice in ga ohladimo. V ognjevarni posodi stepemo jajce in sladkor, nato pa posodo damo nad vodno kopel in stepamo tako dolgo, da se jajce segreje, zmes pa naraste ter postane gosta in gladka.

Jajčno maso odstavimo, malo ohladimo, nato pa vanjo vmešamo mascarpone. Ohlajene sestavine za tiramisu izmenično polagamo v kozarce, pri čemer biskvit predhodno namočimo z belo kavo.

Pripravljeno sladico okrasimo z jagodami.

Hranilne vrednosti

recepti