PEČENE BANANE S CIMETOM IN KONJAKOM

PEČENE BANANE S CIMETOM IN KONJAKOM

4 25Minut Enostavno

Sestavine

Priprava

Banane narežemo po diagonali na 1 cm debele rezine. V ponvi segrejemo maslo. Stopljenemu maslu dodamo cimet in sladkor, premešamo in počakamo, da se karamelizira. Potem dodamo banane.

Banane pečemo nekaj minut, da se malenkost zmehčajo in prepojijo z aromo cimeta, masla in sladkorja, nato pa jih flambiramo s konjakom. Najlažje flambiramo tako, da konjak nalijemo v zajemalko, ki jo položimo nad goreč plamen (gorilnik).

Ko se alkohol vname, s tekočino previdno prelijemo banane. (Flambiramo tudi direktno v ponvi in sicer tako, da počakamo, da se žgana pijača segreje, nato pa nagnemo ponev in prestrežemo ogenj z našega gorilnika.)

Pečene banane prelijemo s sladko, aromatično omako in ponudimo še vroče s stepeno smetano.

Hranilne vrednosti

recepti