VELIKONOČNA BELA JUHA

VELIKONOČNA BELA JUHA

4 60Minut Enostavno

Sestavine

Priprava

Klobase kuhamo 25 minut v 1,5 l vrele vode, potem jih položimo na krožnik, juho pa shranimo. V ponvi segrejemo maslo in na njem prepražimo na drobno narezano čebulo in česen. Dodamo v juho iz klobas, skupaj s krompirjem, narezanim na kockice, in z lovorjevim listom, solimo in popramo ter kuhamo 20 minut.

V skodelici zmešamo moko s kislo smetano, dodamo nekaj žlic juhe in temeljito premešamo. Vlijemo v juho in med mešanjem kuhamo še 5 minut, da se zgosti. Po želji dodamo kis. Klobase narežemo na rezine, trdo kuhana jajca pa na polovico ter vse skupaj dodamo v juho in kuhamo, da se segreje.

Juho postrežemo s peteršiljem in koprom, potresenim po juhi.

Nasvet: v juho lahko dodate tudi približno 40 g naribanega hrena.

Hranilne vrednosti

recepti