SLADKO KISLI PIŠČANEC S PAPRIKO

SLADKO KISLI PIŠČANEC S PAPRIKO

4 45Minut Srednje zahtevno

Sestavine

Priprava

Vso papriko operemo, ji odstranimo semena ter narežemo na srednje velike kocke. Korenček operemo, ga olupimo in narežemo na paličice.

Vok segrejemo, vanj vlijemo 2 žlici olja in dodamo narezano papriko. Pustimo 5 minut, da se počasi praži. Vmes ves čas mešamo.

Piščančje fileje narežemo na srednje velike kose. Čebulo narežemo na tanke polmesece, česen pa na tanke rezine. Zmehčani papriki in korenju dodamo narezano meso, 5 kitajskih začimb, čebulo, česen, sol ter poper. Nato dobro premešamo.

V posodi pripravimo omako iz mareličnega džema, sojine omake, ananasovega soka, paradižnikove mezge in kisa. Vse skupaj dobro premešamo z metlico in zlijemo v vok k piščancu. Pokrito kuhamo 15 minut na manjšem ognju, da se meso skuha in omaka zgosti.

Pripravljeno sladko-kislo omako s piščancem in papriko ponudimo z rižem.

Hranilne vrednosti

recepti