ČEMAŽEV PESTO S PIŠČANCEM IN SIROM ZA ŽAR

ČEMAŽEV PESTO S PIŠČANCEM IN SIROM ZA ŽAR

4 45Minut Srednje zahtevno

Sestavine

Priprava

Piščančji file narežemo na večje kose, damo v manjši globok pekač, ga solimo, popramo, prelijemo z 2 žlicama olivnega olja in dodamo dijonsko gorčico. Meso skupaj z dodatki dobro premešamo, da se okusi povežejo, nato pa posodo pokrijemo in pustimo nekaj minut, da se počasi marinira. Pečico vključimo na 180 °C.

Marinirano meso pečemo 30 minut, da se lepo zapeče. Žar ponev dobro segrejemo na štedilniku in v njej spečemo sir. V drugi ponvi popečemo orehe, da zadišijo, nato jih odmaknemo z ognja.

Pečene piščančje fileje postrežemo s pečenim sirom, čemaževim pestom in prepraženimi orehi.

Hranilne vrednosti

recepti