ESPRESSO – MANDLJEVI CANTUCCINI IZ ITALIJE

ESPRESSO – MANDLJEVI CANTUCCINI IZ ITALIJE

5 60Minut Srednje zahtevno

Sestavine

Priprava

Mandlje damo v ponev, posujemo z 10 g sladkorja v prahu in na majhnem ognju rahlo svetlo zapečemo. Nato odstavimo z ognja in pustimo, da se ohladijo. Pečico segrejemo na 180 °C. V skledo presejemo mešanico za peko, sol, sladkor v prahu, kakav in pecilni prašek, umešamo mandlje in aromo pomarančne lupine. Marcipan potisnemo skozi grobo stran strgala ter dodamo k masi iz zmesi za peko in sladkorja. Rum z instant kavo mešamo do gladkega, nato dodamo jajce in mehko maslo ter vse hitro pregnetemo v testo. Testo razdelimo in oblikujemo dve približno 20 cm dolgi štručki. Položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo na srednji temperaturi pribl. 20 minut. Pečeni štručki pustimo, da se ohladita, in ju previdno narežemo na pribl. 1 cm debele rezine, nato jih položimo na pekač in pečemo še pribl. 10 minut. Na pekaču jih pustimo, dokler se popolnoma ne ohladijo.


Nasvet: cantuccini so v dobro zaprti posodi, hranjeni na hladnem in suhem, obstojni pribl. 6 tednov.

Hranilne vrednosti

recepti