REZANCI S ČEMAŽEVIM PESTOM IN PEČENO PAPRIKO

REZANCI S ČEMAŽEVIM PESTOM IN PEČENO PAPRIKO

4 25Minut Enostavno

Sestavine

Priprava

Na štedilnik pristavimo večji lonec z osoljeno vodo. Star koruzni kruh damo v močan mešalnik z rezili in ga zmeljemo v grobe drobtine. V večji ponvi segrejemo olivno olje in mu dodamo na drobno nariban česen. Česen na hitro prepražimo, da zadiši, nato pa mu dodamo kruhove drobtine. Drobtine hrustljavo zapečemo.

V vrelo vodo damo rezance in jih skuhamo na zob ("al dente") oz. jih kuhamo 1 minuto manj kot piše na embalaži. Če imamo testenine sveže, jih kuhamo 2 minuti.

Pečeno vloženo papriko odcedimo in narežemo na trakove. Kuhanim in odcejenim rezancem takoj primešamo čemažev pesto. Testeninam s čemaževim pestom dodamo narezane paprike in hrustljave česnove drobtine ter takoj postrežemo.

Hranilne vrednosti

recepti