RAVIOLI Z MOCARELO IN ŠPINAČO S ČESNOM

RAVIOLI Z MOCARELO IN ŠPINAČO S ČESNOM

4 60Minut Srednje zahtevno

Sestavine

Priprava

Priprava testa za rezance
1. Na delovno površino damo zmes za peko, na sredini naredimo jamico, vanjo ubijemo jajce ter dodamo sol in olje.
2. Sestavine z vilico zmešamo, pri tem vedno primešamo malo zmesi za peko Univerzal. Ko dobi masa gnetljivo konsistenco, lahko na pomokani delovni površini delamo naprej z rokami. Testo moramo gnesti tako dolgo, dokler ne postane prožno, ima sijočo površino in se ne lepi (pribl. 10 minut).
3. Ko je ta konsistenca dosežena, oblikujemo testo v kepo in ga zavijemo v prozorno folijo za živila. Tako mora pri sobni temperaturi počivati pribl. 30 minut.
4. Za nadaljnje delo damo testo na pomokano delovno površino in ga z dlanjo nekoliko sploščimo. Takoj nato z valjarjem, vedno od sredine navzven, plosko razvaljamo in z okroglim modelčkom za kekse izrežemo kroge.
5. Te napolnimo z mocarelo in jih po robovih namažemo z jajcem, prepognemo in robove dodatno pritisnemo z vilico. 

Priprava špinače s česnom
1. Česen olupimo in ga narežemo na tenke kolobarje. V ponvi rahlo segrejemo olje in lističe česna v olju svetlo zapečemo. 
2. Liste mlade špinače postopno dodajamo in pustimo, da se v ponvi zmehčajo. Dodamo sveži sir in juho, umešamo in pustimo na srednjem ognju 3 do 4 minute rahlo vreti; omako začinimo s soljo in poprom.
3. V loncu zavremo osoljeno vodo, raviole položimo v vodo, ki več ne vre, in jih pustimo stati 3 do 4 minute. Testenine ocedimo in jih pustimo v cedilu, da se še dodatno ocedijo.
4. Raviole stresemo v omako. Testenine postrežemo na globokih krožnikih, potresemo s parmezanom in okrasimo z lističi špinače.

Omake – različice: s česnom dodatno rahlo zapečemo na olju pribl. 120 g razpolovljenih češnjevih paradižnikov in pripravljene testenine posujemo s praženimi pinjolami.

Krepka različica: dodatno s česnom popražimo na majhne kocke narezano slanino (pribl. 80 g).

Hranilne vrednosti

recepti
FE05