CITRUSOVA PITA Z BELJAKOM

CITRUSOVA PITA Z BELJAKOM

8 45Minut Srednje zahtevno

Sestavine

Priprava

S pomočjo sekljalnika ali mlinčka zmeljemo piškote v prah. Dodamo stopljeno maslo, dobro premešamo in stresemo na pekač za peko pit. Maso enakomerno razporedimo in potlačimo s prsti. Pekač damo za pol ure v hladilnik.

V posodo odporno na vročino damo 4 rumenjake, 115 g sladkorja ter sok limone, limete in grenivke. Posodo postavimo nad paro in hitro mešamo z metlico, da se masa segreje in speni. Temperatura mora biti 73 stopinj. V hladni vodi namočimo liste želatine. Ko se zmehčajo jih dodamo segreti in penasti jajčni masi ter vse skupaj prelijemo čez piškotno osnovo.

Položimo v hladilnik še za pol ure. 0,5 dl vode zavremo s preostalih 80 g sladkorja, da dobimo sirup. Iz beljakov stepemo sneg do polovice in vanj v počasnem curku in pri maksimalni hitrosti mešalnika zlivamo vroč sladkorni sirup. Mešamo toliko časa, da se posoda ohladi in da dobimo rahel, puhast sneg.

Sneg razporedimo po vrhu naše pite in z ročnim gorilnikom zapečemo vrhove. Pito pred postrežbo hranimo v hladilniku in jo vedno postrežemo hladno.

Hranilne vrednosti

recepti
FE06