PEČENA PAPRIKA Z VEGETARIJANSKIM NADEVOM

PEČENA PAPRIKA Z VEGETARIJANSKIM NADEVOM

2 45Minut Srednje zahtevno

Sestavine

Priprava

Lečo in ajdovo kašo skuhamo vsako posebej po navodilih na embalaži. Odcedimo. Pečico segrejemo na 200 °C. Papriko operemo in ji previdno odstranimo zgornji del s pecljem, ter ga prihranimo za poznejšo uporabo. Vsako papriko očistimo semen in damo v keramični/steklen model, primeren za v pečico.

V model nalijemo toliko vode, da prekrije dno. Papriko rahlo posolimo. Pečemo 10 minut na 200 °C. Medtem olupimo in nasekljamo čebulo ter jo dobro prepražimo na olju. Solimo, popramo in posujemo s ščepcem sladkorja. Čebula mora porjaveti, ne sme pa se zažgati. Dodamo kuhano lečo in ajdovo kašo ter na kratko prepražimo. Začinimo z zdrobljeno ali nasekljano meto, ter po okusu dodamo sol in poper.

S tem nadevom napolnimo paprike. Lahko jih pokrijemo s pecljatim delom, ki smo ga prej prihranili, ali namesto tega s koščkom mozzarelle. Pečemo na 200 °C približno 20 minut. Ponudimo z grškim jogurtom, ki smo mu dodali zdrobljeno ali nasekljano meto, ter okrasimo z ognjičevimi cvetnimi lističi ali vršički mete.

Hranilne vrednosti

recepti
FE04