BIO TESTENINE S PIŠČANCEM IN BROKOLIJEM

BIO TESTENINE S PIŠČANCEM IN BROKOLIJEM

4 30Minut Enostavno

Sestavine

Priprava

Piščančja prsa zrežemo na približno 2 centimetra velike trakove. Na kuhalnik pristavimo lonec z osoljeno vodo. Počakamo, da voda zavre.

 

Na kuhalnik pristavimo večjo ponev, v kateri segrejemo olje. Dodamo trakove mesa in jih pečemo na zmernem ognju približno 5 – 8 minut. Med pečenjem meso večkrat obrnemo. Po okusu solimo in popramo. 

 

V lonec s kropom stresemo brokoli in testenine in jih kuhamo toliko časa, kot je označeno na embalaži. Na začetku kuhanja rezance s kuhalnico nekajkrat dobro premešamo, da se ne primejo na dno lonca. 

 

Ko je meso pečeno ga preložimo na krožnik. V isto ponev po potrebi dodamo olje, na katerem med mešanjem na zmernem ognju pražimo rezine pora, tanke rezine šampinjonov in sesekljan česen. Kuhamo približno 5 minut, večkrat premešamo. Dodamo belo vino, počakamo da izpari, nato dodamo še dijonsko gorčico in sladko smetano. Pustimo, da zavre, nato pa zmanjšamo ogenj, dodamo meso in dobro premešamo.

 

Testenine in brokoli temeljito odcedimo in stresemo v ponev k mesu. Vse skupaj dobro premešamo, dodamo feta sir in ponev odstavimo. 

 

Pripravljene testenine s piščancem in brokolijem serviramo na krožnike, poljubno lahko dodamo še malo feta sira.

 

Hranilne vrednosti

recepti
FE07