SOLATA S PEČENO RDEČO PESO, KORENJEM IN POMARANČO

SOLATA S PEČENO RDEČO PESO, KORENJEM IN POMARANČO
4
85Minut
Srednje zahtevno
Sestavine
Priprava
V loncu zavremo osoljen krop. Korenje operemo, olupimo in ga po dolgem narežemo. Rdečo peso prav tako operemo, jo olupimo in narežemo na četrtine. V kropu naprej kuhamo korenje približno 5 minut, nato ga odstranimo in v istem kropu na hitro pokuhamo še rdečo peso, in sicer 10 minut. Pečico segrejemo na 200 °C.
Napol kuhano zelenjavo odcedimo in stresemo na pekač. Solimo, popramo in pokapljamo z malo oljčnega olja. Korenje in rdečo peso pečemo pol ure oz. dokler se ne karamelizira in dobi lepo zlatorjavo barvo.
Pečeno zelenjavo prelijemo s pomarančnim sokom, premešamo, posujemo z narezanim peteršiljem in ponudimo.
Napol kuhano zelenjavo odcedimo in stresemo na pekač. Solimo, popramo in pokapljamo z malo oljčnega olja. Korenje in rdečo peso pečemo pol ure oz. dokler se ne karamelizira in dobi lepo zlatorjavo barvo.
Pečeno zelenjavo prelijemo s pomarančnim sokom, premešamo, posujemo z narezanim peteršiljem in ponudimo.