GRISINI S PESTOM IZ GOBIC IN ČRNIH OLIV

GRISINI S PESTOM IZ GOBIC IN ČRNIH OLIV
4
60Minut
Srednje zahtevno
Sestavine
Priprava
Gobe očistimo in narežemo na lističe. Prepražimo na žlici olja in posolimo. Proti koncu gobice potisnemo na rob ponve, v sredino pa dodamo žlico olja, na kateri prepražimo drobno nasekljan česen. Vse skupaj premešamo, odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Izkoščičene črne olive, sol, 2 žlici olivnega olja, grobo nasekljan peteršilj in pražene gobice z ročnim mešalnikom ali multipraktikom zmešamo v gladek pire. Iz hladilnika vzamemo listnato testo. S pirejem premažemo celotno površino enega zvitka, nato pa nanjo položimo drugo plast listnatega testa.
Z ostrim nožem testo narežemo na 1 cm široke trakove. Te rahlo zvijemo. Premažemo jih z jajcem in posujemo s sezamom. V na 200 °C ogreti pečici pečemo 20 - 25 minut.
Izkoščičene črne olive, sol, 2 žlici olivnega olja, grobo nasekljan peteršilj in pražene gobice z ročnim mešalnikom ali multipraktikom zmešamo v gladek pire. Iz hladilnika vzamemo listnato testo. S pirejem premažemo celotno površino enega zvitka, nato pa nanjo položimo drugo plast listnatega testa.
Z ostrim nožem testo narežemo na 1 cm široke trakove. Te rahlo zvijemo. Premažemo jih z jajcem in posujemo s sezamom. V na 200 °C ogreti pečici pečemo 20 - 25 minut.