KOLAČ Z GROZDJEM, PUDINGOM IN SNEŽENO KAPO

KOLAČ Z GROZDJEM, PUDINGOM IN SNEŽENO KAPO

8 70Minut Zahtevno

Sestavine

  • Za testo

  • Za nadev

  • Za dekoracijo

Priprava

Moko presejemo in jo s hladnim maslom in sladkorjem na hitro zgnetemo v testo. Ko dobimo drobtine, zamesimo v maso še stepeno jajce. Pripravljeno krhko testo zavijemo v folijo in ga damo na hladno za pol ure.

V manjši kozici zavremo grozdne jagode v 250 ml vode in dodamo 2 žlici sladkorja ter počasi kuhamo 10 minut. Kuhane grozdne jagode odcedimo in pustimo na cedilu, da vsa voda odteče. V manjši posodi zmešamo rumenjaka, 3 žlice sladkorja in zavojček praška za vanilijev puding v homogeno zmes.

V drugi kozici segrejemo mleko. Toplo mleko postopoma dodajamo vanilijevi masi z rumenjakoma in pazimo, da rumenjak ne zakrkne, nato pa celotno maso zlijemo v vrelo mleko in z metlico dobro zmešamo. Pripravljen vanilijev puding odstavimo s štedilnika in ga pokrijemo s folijo. Pečico segrejemo na 200 °C.

Krhko testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo na velikost tortnega modela (premer 24 cm). Tortni model obložimo s testom in morebitne ostanke ob robu obrežemo. Dno večkrat prebodemo z vilicami. Pripravljeno testo damo v pečico in pečemo 20 minut.

Iz beljakov in 100 g sladkorja v prahu stepemo zelo čvrst sneg. Na pečeno krhko testo zlijemo prej pripravljen vanilijev puding, nanj pa odcejene kuhane grozdne jagode in na vrh stepene sladke beljake. Kolač postavimo še za 10 minut nazaj v pečico, da se beljaki zapečejo. Kolač ohladimo in ponudimo.

Hranilne vrednosti

recepti
FE02