SOLATA IZ STROČJEGA FIŽOLA S PEČENIM ČESNOM

SOLATA IZ STROČJEGA FIŽOLA S PEČENIM ČESNOM
2
30Minut
Enostavno
Sestavine
Priprava
Pečico vključimo na 200 °C. Stročji fižol operemo in vsakemu stroku odstranimo morebitne nitke. Pripravljen fižol kuhamo v slanem kropu do mehkega. Glavico česna zavijemo v alu folijo in jo postavimo za 15 minut v segreto pečico.
Skuhan fižol odcedimo in ga stresemo v skledo. Pečen česen vzamemo iz pečice, stisnemo iz ovoja in ga damo na kuhan fižol. Vse skupaj solimo, dodamo olje in balzamični kis po okusu ter dobro premešamo.
Solato postrežemo z grobo nasekljanim peteršiljem.
Skuhan fižol odcedimo in ga stresemo v skledo. Pečen česen vzamemo iz pečice, stisnemo iz ovoja in ga damo na kuhan fižol. Vse skupaj solimo, dodamo olje in balzamični kis po okusu ter dobro premešamo.
Solato postrežemo z grobo nasekljanim peteršiljem.