SIROVA TORTA S HRUŠKO

SIROVA TORTA S HRUŠKO

8 75Minut Zahtevno

Sestavine

Priprava

Jajca ubijemo in ločimo rumenjake od beljakov. Večjo ognjevarno posodo postavimo nad vodno kopel, vanjo stresemo pasirano skuto, rumenjake, mleko in 2 žlici sladkorja ter vse dobro premešamo z metlico. Segrevamo toliko časa, da se sladkor stopi.

Segreti, homogeni masi postopoma dodamo presejano moko in vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gosto maso. Pečico vključimo na 140 °C. V drugi posodi stepemo beljake in preostalih 6 žlic sladkorja, da dobimo trd sneg.

Toplo, gosto maso z rumenjaki zlijemo v stepene sladke beljake in dobro premešamo, da dobimo rahlo gladko maso. Maso zlijemo v namaščen in s peki papirjem obložen pekač za torto (premera 24 cm), tega pa položimo v pečico in pečemo 20 minut. Na dno pečice položimo posodo z vodo.

Hruške operemo, olupimo in jih po dolgem narežemo na rezine. Po 20 minutah položimo na kolač narezane hruške, povečamo temperaturo na 150 °C in pečemo še 40 minut. Pečeno torto ohladimo na rešetkah, odstranimo iz modela, posujemo s sladkorjem v prahu in toplo ponudimo.

Hranilne vrednosti

recepti
FE01