JAGODNA PITA Z MASKARPONE KREMO IN VANILIJO

JAGODNA PITA Z MASKARPONE KREMO IN VANILIJO
Sestavine
Priprava
Vse sestavine za testo vsujemo v skledo in jih z rokami zdrobimo, da se ustvarijo večje drobtine, ki jih nato samo na hitro zgnetemo v kepo testa. To nekoliko sploščimo, zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za 30 minut.
Nato testo med 2 listoma papirja za peko razvaljamo v krog, ki naj meri 5 cm več od modela za pito. Testo razporedimo v model za pito in pečemo 15 minut pri 180 ⁰C. Medtem pripravimo nadev. Maskarpone stepemo s sladko smetano, sladkorjem in vsebino stroka vanilije.
Po želji lahko dodamo tudi malo vanilijevega ali limoninega likerja. Kremo ohladimo. Ko je osnova za pito pečena jo najprej ohladimo. Nato nanjo nabrizgamo kremo, ki jo dekorativno obložimo z jagodami.