Potrebujete:
- 100 g sladkorja
- 400 ml vroče vode
- 900 ml kokosovega mleka iz pločevinke
- sok 1 limone
Priprava:
Ta osvežujoči posladek se bo najbolj prilegel po začinjeni hrani. Postrezite ga na krožniku s sadjem, kot so liči, mango in ananas. Sladkor in vodo denite v majhno kozico in mešajte toliko časa, da se sladkor raztopi. Mešanico nato zavrite in pustite, da sedem minut rahlo vre. Ne mešajte. Sirup nato ohladite in primešajte kokosovo mleko in limonov sok. Prelijte v plitko posodo in zamrznite (za nekaj ur ali pa pustite v zamrzovalniku čez noč). Led nalomite na koščke in jih v multipraktiku na hitro zmeljite v gladko maso. Prelijte nazaj v posodo in vnovič zamrznite za eno uro.
Potrebujete:
- polovico lubenice
- kozarec ledenih kock
- 3 žlice sladkorja
- 2 žlici ingverjevega soka
- 1 limeto
Priprava:
Lubenici odstranite semena in jo dajte v mešalnik, v katerem ste že prej zavrteli za kozarec ledu. Dodajte sladkor in temeljito premešajte. Ingver nastrgajte in ga ožmite v papirnatem filtru, da priteče aromatičen sok. Prilijte ga k lubenici, hkrati pa dodajte še limetin sok. Pijačo za nekaj ur postavite v hladilnik in jo, preden jo postrežete, temeljito premešajte. Kozarce napolnite z ledom in ga prelijte s pijačo. Okrasite z rezino limete.
Potrebujete:
- četrt melone
- 250 g sladoleda
- sok polovice limone
- 10 ml penine
- 3 ml vodke
Priprava:
Vse sestavine denite v mešalnik in zmešajte (razmerja lahko spreminjate po okusu). Namesto melone lahko uporabite katerokoli drugo sadje, na primer breskve, banane ali borovnice, pazite le, da je zrelo in aromatično. Če ne marate alkohola, namesto penino uporabite mineralno vodo ali sodo. Sorbet mora biti gost, vendar dovolj tekoč, da ga lahko pijete po slamici.
Šik ledene kocke
Ustvarite nekaj posebnih ledenih kock, tako da vodi pred zamrzovanjem dodajte užitne cvetne listke, liste zelišč, koščke citrusov ali jagodičevja, sadni sok ... Barve ledenih kock lahko uskladite z odtenki svojih oblačil. Če želite črtaste kocke, v posodo za pripravo ledenih kock nalijte raznobarvne sadne sokove in pustite, da se vsaka plast posebej strdi, preden dolijete drugo.