rizevi-zavitki-z-repo-natureta_1280x480.jpg

 

Riževi zavitki z repo

Sestavine:

  • Basmati riž ali riževi rezanci
  • ¼ skodelice riževega kisa
  • 2 žlički sojine omake
  • 1 kozarec vložene repe
  • 2 velika korenja, olupljena in naribana
  • Gobe po želji na tanko narezane
  • ½ skodelice koriandra, sesekljanega
  • ⅓ skodelice metinih listov, grobo sesekljanih
  • ¼ skodelice listov bazilike, grobo sesekljanih
  • Sol po okusu
  • Par listov zelene solate
  • Riževi lističi
  •  

    Priprava:

    Pripravite riževe rezance po navodilih proizvajalca, ki ste jih skrajšali na dolžino približno 2 cm ali skuhajte basmati riž, kar vam je ljubše. Ohlajeno prelijete z dvema žličkama riževega kisa in sojino omako.

    Repo dobro sperite pod vodo. Narezano korenje in repo, narezane gobe in sesekljana zelišča damo v večjo skledo ter premešate z 2 žlicama riževega kisa in solite po okusu. Solata gre v drugo skledo in jo prelijete s preostalim kisom in soljo po okusu.

    Skledo napolnite s toplo vodo in vanjo položite rižev papir za približno 30 sekund. Velikost riževega papirja je lahko drugačna zato prilagodite količino mase. Odstranite iz vode in na kratko odcedite na kuhinjski brisači. Ovitek položite na delovno površino pred seboj in na zavitek razporedite koriander, meto in liste bazilike. Sveža zelišča lahko zamenjate po vašem okusu. Pustite 1-2 cm rob ob straneh in položite žlico ali dve repine mešanice na papir. Po vrhu dajte list zelene solate, nato še žlico rezancev ali riža. Strani prepognete, nato pa zvitke tesno zvijete, nadev stisnete, da dobite tesen zvitek. Ohladite in postrezite čim bolj sveže. Riževe zvitke postrezite s pomako po želji.

    Recept: Natureta

6
19
(41,27 €/l)
3
99
(19,95 €/kg)

Bio Basmati riž: s certifikatom Fairtrade izvira iz pridelave v okviru pravilne trgovine Fairtrade. Fairtrade omogoča bolj pravične pogoje trgovanja za pridelov...

Preberi več
1
49
(1,49 €/kg)

Očiščeno, neoprano, pripravljeno za kuhinjsko rabo.

Preberi več
FE01