Delovanje iskalnika v spletni trgovini

 

Ko v spletni trgovini v iskalnik (polje »IŠČI«) vnesete določeno vrednost (iskano besedo) se vam v spletni trgovini prikaže nabor izdelkov, ki se prikazujejo na podlagi nastavljenih parametrov/ nastavitev iskalnika.

Spletna trgovina ima v ozadju nastavljeno osnovno nastavitev parametrov in prioritet za iskanje določene vrednosti. Ti parametri in prioritete le teh delujejo tako, da se na strani z iskalnimi rezultati prikaže nabor izdelkov po naslednjem vrstnem redu:

Polje

Prioriteta

Primer iskalnih parametrov

ŠTEVILKA IZDELKA

1

506726

Naziv artikla v digitalnih medijih

1

KREMA ZA OBRAZ, TEA TREE, ALKMENE, 50ML

ECR kategorija

2

Alkmene

Multimedijski opis

3

ALKMENE - TEA TREE Z oljem Avstralskega čajevca. Olje avstralskega čajevca je povsem naraven proizvod, katerega učinki so poznani že stoletja. Avstralsko zeleno zlato, kot ga imenujejo, s svojimi eteričnimi olji krepi imunski sistem in pomaga pri celjenju ran. S svojim delovanjem predstavlja eliksir za celotno telo. Blaga nega za občutljivo in nečisto kožo, ki se hitro vpije in ne pušča mastnega videza na koži. Olje čajevca je še posebej učinkovito za nečisto kožo in kožo, ki je zelo občutljiva. Zahvaljujoč dodanemu vitaminu B5, krema ščiti kožo in jo navlaži. Izdelek je brez parabenov, silikonov in mineralnih olj. Izdelek vsebuje farmacevtsko učinkovito olje čajevca. Vsebuje manj kot 4 % cineole in več kot 35 % terpene-2-ol.

Ime označevalca

3

Izberi BIO

Imena vseh kategorij  izdelka

4

Nega obraza|OSEBNA NEGA|VSI IZDELKI|Nega telesa|Kreme in losjoni za telo

Struktura kategorije izdelka

4

food|S13-1-1|S13|root|S13-1|S13-1-5

Ime glavne kategorije izdelka

5

Kreme in losjoni za telo

 

Rezultati so prikazani v padajočem vrstnem redu od najboljšega ujemanja do najslabšega ujemanja na podlagi vnesene iskane vrednosti.

Kadar imata dva rezultata enako vrednost primarno nastavljenega parametra, se rezultati prikažejo na podlagi prioritet ostalih parametrov (ECR kategorija, Multimedijski opis…), ki določijo na katerem mestu se bo izdelek prikazal.

Občutljivost iskalnika

Osnovna nastavitev za vse iskane vrednosti – v primeru, da se iskana vrednost vnese napačno (vrednost »mlako« namesto »mleko«, se kupcu prikažejo najbližje vrednosti, ki bi lahko ustrezale iskani vrednosti).

 

Poleg zgoraj naštetih osnovnih nastavitev, se za prikaz rezultatov iskalnika uporabljajo tudi dodatna pravila, ki lahko vplivajo na prvotno nastavljeno osnovno logiko iskalnika.

Ta dodatna pravila so:

1.      Splošno razvrščanje iskalnih rezultatov:

-        Prikaz artiklov, ki so na zalogi na vrhu iskanih rezultatov

-        Prikaz lastnih blagovnih znamk na vrhu iskanih rezultatov

2.      Razvrščanje iskalnih rezultatov dodatno (nivo artikla, nivo kategorije…)

3.      Preusmeritve za iskane vrednosti (v kolikor iskana vrednost nima rezultatov a izdelki obstajajo se nastavi preusmeritev)

4.      Sinonimi za iskane vrednosti (skloni in sopomenke, ki so potrebne za to, da kupec najde kar išče) 

      Več o delovanju iskalnika na spletni strani www.spar.si lahko najdete TUKAJ.

 

alergeni-ozadje4.jpg

Simboli za prostovoljno dodatno označevanje v živilih prisotnih snovi,
ki povzročajo alergije ali intolerance


Zita 1. žita, ki vsebujejo gluten, in sicer: pšenica (npr. pira in horasan), rž, ječmen, oves ali njihove križane vrste, in proizvodi iz njih, razen:

(a) glukoznih sirupov na osnovi pšenice, vključno z dekstrozo (*);

(b) maltodekstrinov na osnovi pšenice (*);

(c) glukoznih sirupov na osnovi ječmena;

(d) žit, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora.

raki 2. raki in proizvodi iz njih;
Jajca 3. jajca in proizvodi iz njih;
Ribe 4. ribe in proizvodi iz njih, razen:

(a) ribje želatine, ki se uporablja kot nosilec za vitamine ali karotenoide;

(b) ribje želatine ali želatine iz ribjih mehurjev, ki se uporablja kot sredstvo za bistrenje piva in vina;

Arasidi 5. arašidi (kikiriki) in proizvodi iz njih;
Soja 6. zrnje soje in proizvodi iz njega, razen:

(a) popolnoma rafiniranega sojinega olja in maščob (*);

(b) naravnih zmesi tokoferola (E306), naravnega D-alfa-tokoferola, naravnega D-alfa-tokoferol acetata, naravnega D-alfa-tokoferol sukcinata iz soje;

(c) rastlinskih sterolov in estrov rastlinskih sterolov iz sojinega olja;

(d) rastlinskih estrov stanola, proizvedenih iz sterolov iz sojinega olja;

Mleko 7. mleko in mlečni proizvodi (vključno z laktozo), razen:

(a) sirotke, ki se uporablja za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;

(b) laktitola;

Orescki 8. oreški, in sicer mandlji (Amygdalus communis L.), lešniki (Corylus avellana), orehi (Juglans regia), indijski oreščki (Anacardium occidentale), ameriški orehi (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), brazilski oreščki (Bertholletia excelsa), pistacija (Pistacia vera), makadamija ali orehi Queensland (Macadamia ternifolia) ter proizvodi iz njih, razen oreškov, ki se uporabljajo za alkoholne destilate, vključno z etilnim alkoholom kmetijskega izvora;
Zelena 9. zelena in proizvodi iz nje;
Gorcicno-seme 10. gorčično seme in proizvodi iz njega;
sezam 11. sezamovo seme in proizvodi iz njega;
so2 12. žveplov dioksid in sulfiti v koncentraciji več kot 10 mg/kg ali 10 mg/l glede na skupni SO2 , ki se izračunajo za proizvode, ki so pripravljeni za uživanje ali obnovljeni v skladu z navodili proizvajalcev;
Volcji-bob 13. volčji bob in proizvodi iz njega;
Mehkuzci 14. mehkužci in proizvodi iz njih.
*OPOMBA: In proizvodov iz njih, če ni možnosti, da bi se zaradi postopka njihove predelave povečala stopnja alergenosti, kakršna po ocenah EFSA velja za ustrezni proizvod, iz katerega ti izhajajo.

 

Ostali označevalci v spletni trgovini SPAR Online

Odlicna

Označevalec odlična kakovost.

Vse izdelke blagovnih znamk SPAR že več let redno preverjamo na Biotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. Izdelki SPAR, ki so bili v zadnjem letu ocenjeni z odlično oceno, so označeni z oznako »Odlična kakovost«.

Jajca Označevalec Akcija. Označuje, da je izdelek v promociji
Ribe Označevalec Slovenija moja dežela
Arasidi Oznaka BIO označuje, da ima izdelek mednarodni certifikat BIO.
Arasidi Projekt Trajno znižano vključuje več kot 2000 izdelkov priznanih blagovnih znamk, katerih cena je znižana vse do 4. 9. 2024. Cene izdelkov z oznako Trajno znižano veljajo ob nakupu s SPAR plus kartico. Cene izdelkov z oznako Trajno znižano se lahko še dodatno znižajo oziroma se v prodajno promocijo vključi nove izdelke. Popusti iz akcije Trajno znižano se ne seštevajo z ostalimi popusti oziroma akcijami, če ni izrecno opredeljeno drugače. Skozi celotno obdobje, ko so izdelki znižani, je ob znižani ceni navedena tudi redna cena izdelka. Število izdelkov z oznako Trajno znižano v posamezni trgovini je odvisno od njene velikosti. Velja za trgovine največjega formata.
Arasidi Izbran produkt leta - Vsako leto številni potrošniki sodelujejo v neodvisni nacionalno reprezentativni raziskavi, v kateri na podlagi inovativnosti, atraktivnosti in nakupne namere ocenjujejo izdelke v različnih kategorijah. Najboljši izdelki prejmejo naziv Izbran produkt leta. Ponosni smo, da je letos ta laskav naziv pridobilo kar sedem skupin izdelkov naših trgovskih znamk. Spoznajte jih in uživajte v njihovi odličnosti - zdaj po še posebej ugodnih promocijskih cenah!

 

   
   
   
   
   
   
   
 
alergeni-ozadje-spodi2.jpg
FE05