Že 11. leto zapored donacija pasje in mačje hrane izbranim društvom!

Že 11. leto zapored donacija pasje in mačje hrane izbranim društvom!

Ob svetovnem dnevu živali bomo letos z donacijo hrane in priboljškov pomagali izbranim slovenskim društvom, ki pomagajo zapuščenim živalim na poplavljenih območjih.

Obiščite Spar Slovenija na Facebooku in glasujte za društvo, ki si po vašem mnenju najbolj zasluži donacijo.

Čakajo vas lepe nagrade – mesečne zaloge pasje hrane Scotty ali mačje hrane Molly.

Predstavljamo štiri društva, ki so pomagala in še pomagajo živalim na poplavljenih območjih:

Dan živali, ZAVOD ZADNJE UPANJE

ZAVOD ZADNJE UPANJE

V Zavodu Zadnje upanje lastniškim in zapuščenim živalim pomagamo s hrano, plačilom veterinarskih storitev in drugimi vrstami pomoči. Veliko lastnikov, predvsem starejših z nizkimi pokojninami, namreč težko živi, zato si trgajo od ust, da nahranijo svoje živali. Prostovoljci jih tako obiskujemo na domu in jim pomagamo pri oskrbi živali, vsak dan pa oskrbujemo tudi veliko prostoživečih muc.
 
Redno obiskujemo tudi zapuščene pse v Bosni, ki jih zavržejo nevestni lastniki. Za zapuščene kosmatince vsak dan skrbijo prostovoljci, ki jim redno nosijo hrano, spremljajo njihovo zdravstveno stanje in najbolj kritične primere peljejo k veterinarju. Prizadevamo si tudi za sterilizacijo in kastracijo živali, s čimer preprečimo nastajanje novih legel, naš uspeh pa je v veliki meri poleg zavzetosti odvisen tudi od finančnih sredstev.

Za oskrbovane živali redno zbiramo hrano, zdravila proti zajedavcem, ampule proti klopom, priboljške, igračke in podobno.
 
Hvala, ker nam pomagate pomagati.

Dan živali, DRUŠTVO REKS IN MILA

DRUŠTVO REKS IN MILA

Naše društvo sestavljamo nekaj malega prostovoljcev, ki že deveto leto sleherni večer oskrbujemo živali v stiski. Na območju Občine Medvode smo vzpostavili krog 21 lokacij po okoliških vaseh z rednimi hranišči, kjer vsak dan oskrbimo lačne muce. Poleg približno 150 muck, veterinarsko oskrbimo in namestimo dodatno še vse bolne in poškodovane muce, mladičke in stare muce. Letos smo krepko presegli število muc, ki jih oskrbujemo, trenutno jih je že čez 250. S sprehajanjem in oskrbo pomagamo tudi starim kužkom pri nekaterih skrbnikih. Poleg tega organiziramo izobraževanja na temo naravovarstva in delavnice za izobraževanje otrok.

Vsaki živali, ki potrebuje pomoč tudi drugod po Sloveniji, poskušamo omogočiti potrebno zdravljenje, nikoli se ne vdamo brez boja. Žalostno je, da je življenje živali popolnoma odvisno od volje ljudi, nato pa še od velikih zneskov denarja, zato iskrena hvala za vašo pomoč.

Dan živali, DRUŠTVO PROTI MUČENJU ŽIVALI KOROŠKE

DRUŠTVO PROTI MUČENJU ŽIVALI KOROŠKE

Smo prostovoljno humanitarno društvo, ki pokriva vseh dvanajst koroških občin. Koroška je namreč edina regija v Sloveniji, ki še nima zavetišča za zapuščene živali, zato so pomoči potrebne živali v glavnini prepuščene prostovoljcem in dobrim ljudem. Živalim zagotavljamo prevoze z lastnimi vozili, namestitev, zdravljenje, varstvo in nego v prostorih društva in domovih posameznih članov. Živalim v našem varstvu zagotavljamo vso potrebno veterinarsko oskrbo, zaradi vse večjih socialnih stisk pa pogosto pomagamo tudi pri plačilu veterinarskih storitev za lastniške živali. Lastnikom pri tem dodatno pomagamo s hrano, prevozi živali in potrebno opremo. Največji izziv nam še vedno predstavljajo prostoživeče in zapuščene mačke, zato vsako leto organiziramo več odlovov po Koroški. Na letni ravni tako rešimo in veterinarsko oskrbimo več kot 150 mačk, ki jim poiščemo varne domove. Zadnje tedne smo aktivno vključeni v pomoč poplavljenim ljudem in njihovim živalim. Dostavljamo jim hrano za živali, zdravila, razkužila, pomagamo pa jim tudi s plačilom zdravljenj, sterilizacij in kastracij.

Vaša pomoč nam bo res prav prišla, saj bosta jesen in zima, predvsem na poplavljenih področjih, dolgi in težki. Hvala za zaupanje. Če trpijo ljudje, živali trpijo še bolj.  

Dan živali, DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI POSAVJE

DRUŠTVO ZA ZAŠČITO ŽIVALI POSAVJE

Smo neprofitno, nevladno in prostovoljno združenje fizičnih oseb s sedežem v Krškem, ki je bilo na pobudo ljubiteljev živali ustanovljeno leta 2007. V Društvu se vsakodnevno srečujemo z zavrženimi mačkami in psi, ki jih je iz leta v leto več, letos pa se soočamo predvsem z zapuščenimi muckami. Vsaki najdeni živali nudimo veterinarsko pomoč, jo oskrbimo in ji poiščemo nov dom. Vse to pa za seboj potegne visok finančni zalogaj, ki ga namenimo za veterino, hrano, pesek, dodatke, opremo in druge potrebščine. Žal mnoge mucke ne dočakajo posvojiteljev, zato imamo v Posavju urejenih več lokacij prostoživečih muc, kjer jih prostovoljke hranimo; to pa pomeni ogromno mačje hrane mesečno. Letos je lokacijo z več kot petdesetimi muckami prizadela poplava, zato bomo vsakršne donacije neizmerno veseli in zanjo hvaležni.

V sodelovanju z:

Že 11. leto zapored donacija pasje in mačje hrane izbranim društvom, sponzorji