Izberi BIO

BIO HRANA – SODOBNI TREND

Ekološka pridelava hrane pomeni celostno razumevanje življenjskega okolja in spoštovanje narave. V ospredje se postavlja skrbno ravnanje z  naravnimi viri, kot sta zemlja in voda, da bi jih ohranili za prihodnje  generacije.

IZBERI BIO

Sadje in zelenjava v lesenem zaboju

V Sparu Slovenija se zavedamo zahtev in želja sodobnega potrošnika,  ki posega po varni in kakovostni hrani, zato smo v naših trgovinah še  povečali ponudbo BIO izdelkov. Sledite oznakam »IZBERI BIO«, s katerimi  je v naših trgovinah označenih že več kot 2.161 bio izdelkov. Ekološka  živila so pridelana in predelana na naraven način. Uporaba pesticidov,  konzervansov, umetnih arom, barvil, je omejena. Prepovedana je uporaba  gensko spremenjenih organizmov. Rastline rastejo na tleh, ki niso izčrpana zaradi intenzivne pridelave ter niso onesnažena s pesticidi in umetnimi gnojili.

Da so BIO izdelki še bolj dostopni, smo poskrbeli z lastno linijo izdelkov SPAR Natur pur. Prva trgovska znamko BIO izdelkov pri nas danes obsega že preko 522 BIO izdelkov preverjene kakovosti. Z njihovo izbiro naredite nekaj dobrega  zase in za svojo družino, pa tudi za okolje ter družbo.

V opazovanem obdobju zadnjega leta dni (1.3.2022 – 1.3.2023) smo v vseh INTERSPAR in SPAR trgovinah skupaj prodali prek 2.500 različnih živilskih in neživilskih izdelkov s certifikatom BIO.

ali-ste-vedeli
- da Slovenci in Slovenke pri porabi BIO izdelkov še vedno zaostajamo za evropskim povprečjem.

- na Danskem je že vsak deseti izdelek biološki.

- slovenski kupec na policah najde 2 % takih izdelkov.

V sozvočju z naravo

V osrcju z naravo

Ekološka pridelava hrane pomeni celostno razumevanje življenjskega  okolja in spoštovanje narave. V ospredje postavlja skrbno ravnanje z  naravnimi viri, kot sta zemlja in voda, da bi jih ohranili za prihodnje  generacije.

Pridelava BIO izdelkov običajno poteka na manjših, družinskih  kmetijah. Je zahtevnejša od konvencionalne, potrebnega je tudi veliko  ročnega dela. Z vsakim nakupom BIO izdelkov zato vračate okolju, ljudem  in družbi.

BIO = EKO = ORGANIC

V državah Evropske unije oznake biološko, ekološko in organic, ki jih najdemo na živilih, pravzaprav pomenijo isto. Vsi BIO izdelki so opremljeni z evropskim ekološkim znakom pridelave, ki jamči, da so živila pridelana in predelana skladno z evropsko zakonodajo na tem področju.

Od njive do krožnika

Rdeča pesa

Ekološki način kmetovanja, ki je osnova za BIO izdelke, velja za najbolj prijazen način pridelave hrane. Enako pomembni pa so tudi procesi  predelave, pakiranja, skladiščenja in transporta ekoloških pridelkov, ki morajo biti skladni z ekološkimi smernicami. Strog nadzor nad celotno  verigo, od njive do prodajne police, je zagotovilo za varnost in  ekološko celovitost BIO izdelkov.

Kako je pridelano BIO živilo?

Biološki izdelki so pridelani na naraven način, brez uporabe umetnih  dodatkov ali gensko spremenjenih organizmov. Podobno je tudi pri  predelavi, saj v takih izdelkih ne boste našli umetnih arom,  konzervansov ali barvil.

Izdelke poiščite tudi v naši spletni trgovini SPAR Online

BIO PREHRANA ZA AKTIVNO ŽIVLJENJE

Napolnite baterije s svežim sadjem!

Pred telesno aktivnostjo ali pomembnejšimi miselnimi opravili poskrbite za pravo mero energije! Za hiter naval energije je odlična izbira sveže ali suho sadje. Za izvrstno izbiro skrbimo tudi na policah trgovin Spar in Interspar, kjer se med letom zvrsti več kot 80 vrst BIO svežega sadja in zelenjave.

Citrusi
V kuhinji uporabimo lupino BIO citrusov

Lupina citrusov konvencionalne pridelave ni užitna, a ljubitelji  aromatičnih agrumov lahko mirno uživajo v jedeh iz aromatičnih ovojev  BIO citrusov iz ekološke pridelave. Vedno priročna pa je tudi že  naribana in posušena lupinica limonine in pomaranče, ki jo najdete pod  blagovno znamko SPAR Natur Pur.

Natur pur bulgur
Hitro, okusno, BIO!

Hitra priprava jedi ima veliko prednosti, saj ohranja okus in hranila v živilih. Ste lačni idej? Poskusite SPAR Natur pur bio testenine! Visokokakovostne sestavine ekološkega porekla so zagotovilo za izvrsten okus. Pestrost bodo v vašo kuhinjo vnesla tudi starodavna žita, kot so bio kamut, bulgur, kuskus ter bio riž. Še omaka iz sveže BIO zelenjave …. in okusen obrok je na mizi, kot bi mignil. Preverjeno dobro!

Izberi bio oreščki
STOP sladkim pregreham!

Če si doma pripravimo zalogo BIO sadja in zelenjave ter drugih BIO izdelkov kot so paradižnikova mezga, testenine, vložnine, mlečni izdelki in musliji, je manj verjetno, da bomo posegali po sladkih razvadah. Odličen nadomestek za čokoladno tablico je tudi  BIO suho sadje ali BIO oreščki za grizljanje.

Več vem, bolje jem

Več vem, bolje jem – zmagovalna pot do uravnotežene prehrane … in SUPER NAGRAD! Sodeluj v tedenskih kvizih in osvoji kolo Merida, kolesarski dres Bahrain Victorious ali druge tedenske nagrade.

Sodeluj >>